genel

D vitamini ile K2 vitamini neden birlikte kullanılmalı?

Abone Ol

D vitamini eksikliği tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de yaygın olarak görülüyor. Çünkü eğer güneşten ve besinlerden yeterli düzeyde D vitamini alamıyorsanız vücut bir müddet sonra yoksunluk çekmeye başlıyor. Günümüzde pek çok kişinin yaşadığı D vitamini eksikliğini gidermek için başvurduğu şeylerin başında ise takviyeler geliyor. Peki, D vitamini nasıl kullanılmalı? D vitamini, K2 vitamini ile birlikte mi alınmalı? K2 vitamini nedir? K2 olmadan D vitamini almak yanlış mı? Dr. Ebru Koç, “K2 vitamini, D vitamini ile beraber alındığında emilimin arttığına dair çalışmalar mevcut. Bu sebeple D vitamini, K vitamini ile beraber alınmalı" diyerek önemli bilgiler paylaştı

D vitamininin faydaları nelerdir? Vücut, D vitaminine her zaman ihtiyaç duyar ve güneş ile yeterince depolanamadığı durumlarda, D vitamini dışarıdan takviye olarak alınması gerekebilir.

D vitamini bağışıklık sisteminin normal fonksiyonuna, dişlerin ve kas fonksiyonlarının korunmasına katkıda bulunur.

D vitamini çocuklarda normal büyüme ve kemik gelişimi için gerekli olup hücre bölünmesinde görevi vardır.

Aynı zamanda D vitamini; kemik sağlığının korunmasına, kan kalsiyum düzeyine, kalsiyumun ve fosforun normal emilimine katkıda bulunur.

D vitamini eksikliğinde hangi belirtiler görülür? Eksikliğinde yorgunluk, halsizlik gibi belirtiler görülmesi olasıdır. Mevsim geçişlerini daha rahat atlatmanız, kendinizi daha dinç ve güçlü hissetmeniz için D vitaminini hayatınızdan eksik etmeyin.

D vitamini ile beraber K2 vitamini de alın çünkü... D vitamini ile beraber K2 vitamini alındığında emilimin arttığına dair çalışmalar var. Bu sebeple D vitamininin K vitamini ile beraber alınması tavsiye edilmektedir.

K vitamini normal kan pıhtılaşmasına ve normal kemiklerin korunmasına katkıda bulunur.

D ve K2 vitamini ihtiyacının güneşlenme ve beslenme yoluyla karşılanamadığı durumlarda vücudun gösterdiği azalma sinyallerine verilen vitamin takviyesi genel sağlığınız için önemlidir.