genel

Dacia'nın Yeni Amiral Gemisi Bigster Tanıtıldı! İşte Özellikleri Ve Fiyatı

Dacia, büyük boyutlarıyla dikkat çeken Bigster modelini resmi olarak tanıtarak, 2025’te piyasaya süreceği SUV'un motor seçenekleriyle satışa sunuldu

Abone Ol

Dacia, birkaç yıl önceki konsept tanıtımının ardından Bigster modelini resmen tanıttı. Geniş boyutlarıyla öne çıkan bu otomobilin tüm detaylarını içeren haberimizde bulabilirsiniz.

Dacia, yenilenen Duster modelini 2024’ün ikinci çeyreğinde piyasaya sürmeyi planlarken, Bigster SUV modelini de resmi olarak tanıttı

Yeni Bigster ve üçüncü nesil Duster, Renault-Nissan CMF-B platformu üzerine inşa edilecek.

Dacia Bigster, 2025 yılının ikinci çeyreğinde piyasaya çıktığında, Avrupa'nın en büyük SUV segmentindeki diğer popüler modellerle rekabete girecek. Bu model, Toyota RAV4, Ford Kuga ve Honda CR-V gibi bilinen otomobillerle yarışacak.

Duster ve Bigster SUV'ları, Dacia'nın Romanya’daki ana fabrikasında üretilecek. Bu tesis, günde 1.200 araç üretme kapasitesine sahiptir

Bigster, dört farklı motor seçeneğiyle satışa sunulacak. Motor seçenekleri arasında 140 beygir gücü üreten 1,2 litrelik yarı hibrit TCe motor, LPG ve yarı hibrit özelliklere sahip ECO-G 140, 107 beygir gücü üreten bir dört silindirli elektrikli motor kombinasyonu ve 1,2 litrelik motorla çalışan TCe 130 4x4 modeli bulunuyor. Bu son model, önden çekişli diğer üç seçeneğin aksine dört tekerlekten tahrik sunuyor.

İç mekanına baktığımızda, daha düşük donanım seviyelerinde 7 inçlik, üst donanımlarda ise 10 inçlik gösterge paneli bulunuyor. Araçta standart olarak 10,1 inçlik bir bilgi-eğlence ekranı yer alıyor.

667 litrelik geniş bagaj hacmi ve genel boyutlarıyla kalabalık aileler için ideal bir seçenek olabilecek Dacia Bigster'ın fiyatı ise henüz açıklanmamış durumda.