genel

Depresyondan kurtulmanın yolları

Abone Ol

Daha esnek olun Hayatın her zaman planladığınız gibi gitmeyeceğini kabul etseniz iyi edersiniz. Tabii ki her zaman planların suya düşmesini kabul edecek değilsiniz , fakat ihtimalleri göz önünde bulundurmak sizi daha az strese sokacaktır.

Artık stres yapmayın Güçlü insanların en büyük özelliği duygularıyla başa çıkmayı bilmesinden kaynaklanır. Unutmayın ki bir şey olacaksa, olacaktır. Değiştirmenin mümkün olmadığı şeyler üzerine stres yapmazsanız, depresyona girme ihtimaliniz baştan azalır.

Yardım ellerini geri çevirmeyin İşler ters gittiğinde, en sevdiğiniz arkadaşlarından uzaklaşmak isteyebilir ya da bir şeyleri –mış gibi yapmaya yönelebilirsiniz. Ama hayatta en sevdiğiniz insanlara sorunlarınızı anlatmak ve onların şefkatle ellerinizi tutmasına izin vermek, kalbiniz için en yararlı vitamin.

Kabullenin Bir şeyleri inkar etmek sizi önünde sonunda depresyona sürükleyecektir. O travmatik olaylar olmamış gibi davranmak size iyi geliyor gibi görünse de hiç beklemediğiniz bir anda canınız yanacak. Unutmayın ki ne kadar çabuk kabullenirseniz, o kadar çabuk iyileşirsiniz. Hayatta hiçbir şeyi ertelemeyin. Acı çekmeyi bile.

Şükredin Alamadığınız eşyaları veya yapamadığınız şeyleri düşünmek yerine sahip olduklarınıza odaklanın. İnanın sandığınızdan daha çok şeye sahipsiniz ve onlar sizi mutlu etmek için can atıyor. İzin verin. Kaynak:Büşra Köksal - PembeNar Özel