genel

Dilan Polat'tan cezaevinde intihar girişimi: Avukatı açıkladı

'Kara para aklamak', 'yasa dışı bahis çetesine üye olmak' gibi suçları işleyen 7 aydır cezaevinde olan ünlü fenomen Dilan Polat'ın Silivri'deki Marmara Cezaevi'nde intihar girişiminde bulunduğu belirtildi.

Abone Ol

Sosyal medyadaki paylaştığı gönderileriyle gündemden düşmeyen, örgüt kurma ve kara para aklama suçlarından tutuklanarak cezaevine gönderilen Dilan Polat ile eşi Engin Polat çiftinin azmettirdiği öne sürülen silahlı saldırı duruşması birkaç gün önce görüldü.

Duruşmaya tutuklu sanıklar Sezgin, Engin ve Dilan Polat, kaldığı cezaevinden getirilmişti. Diğer sanıklar SEGBİS ile duruşmada yer almıştı.

Dilan Polat salona adım atar atmaz Engin Polat’la karşılaştığı an gözyaşlarını tutamadı. Bunun yanı sıra duruşma sürerken Dilan Polat’ın kızıyla görüşüp ağladığı da belirtilmişti. 

SİNİR KRİZİ GEÇİRDİ Kararını paylaşan mahkeme, yakalama kararlarının ve tutuklu sanıkların tutukluluk halinin devamına karar kıldı. Dosyanın İstanbul 41. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki dosya ile birleştirilmesine hükmedilerek duruşma ileri bir tarihe atıldı. Diğe taraftan tutukluluk devam kararını anlayan Dilan Polat sinir krizi geçirmiş, Polat ‘Nida’ diye çığlık atarak duruşma salonundan jandarma ile çıkarılmıştı. 

Posta Gazetesi'nin haberine göre; mahkemenin tutukluluğuna devam kararı alan Dilan Polat'ın bunu kaldıramadığı için kendisine zarar verdiği belirtildi.

"ÖLMEK İSTİYORUM" Koğuşta "Ölmek istiyorum" diye haykıran Dilan Polat'ın hastaneye sevk edildiği, buradaki muayenede kollarında ve vücudunun çeşitli yerlerinde kesikler olduğu ortaya çıktı.

PSİKOLOJİSİ İYİ DEĞİL Tedaviden sonra yeniden cezaevine sevk edilen Polat'a psikolojik tedavi uygulandığı belirtildi. Avukatı Hüseyin Kaya, "Büyük bir sinir krizi geçirip kendine zarar verdiği doğru. Bunu ne ile yaptığını bilmiyorum" şeklinde konuştu.