genel

Diyabetin şifası bu besinlerde...

Abone Ol

Klinik Beslenme Uzmanı Dr. Michael Greger, hastalıklardan 'ölmemenin' sırrını araştırdı. Yalnızca bitkisel beslenerek diyabetten kansere kadar tüm hastalıkların iyileşebileceğini açıkladı. Araştırmaları ile tıpta çığır açan, kitapları tüm dünyada milyonlar satan Dr. Greger, dünyada yediden yetmişe herkesi tehdit eden diyabetin tedavisini anlattı... Diyabet, tıp dünyasında '21. yüzyılın vebası' olarak adlandırılır. Kanınızdaki şeker seviyelerinin yükselmesiyle ortaya çıkan bu hastalık, hayatı ciddi oranda tehdit eder. Kanda fazla miktarda biriken şeker, vücuda yayılır. Zamanla bu fazladan şeker, vücuttaki kan damarlarını tahrip eder. Diyabetten körlüğe, böbrek yetmezliğinden kalp hastalıklarına ve inmeye yol açar. Sinirleri de tahrip eden şeker; uyuşma, karıncalanma ve vücutta yaygın ağrıya da neden olur. Diyabet, TİP-1 ve TİP-2 olmak üzere ikiye ayrılır. TİP-1 diyabette kişinin bağışıklık sistemi pankreasta üretilen insülini tahrip eder. Bu hastaların insülin iğnesi kullanması zorunludur. TİP-2 diyabette ise pankreas insülin üretir, ancak vücuda bir faydası olmaz. Bu nedenle TİP-2 diyabet, sağlıklı beslenme tarzı ve yaşam tarzındaki değişiklikler ile önlenebilir ve tedavi edilebilir. Yani kronik bir hastalık olan diyabetten ilaçlar yerine sadece sağlıklı beslenerek kurtulabilirsiniz... .

KİLOLARLA VEDALAŞIN Aşırı vücut yağı, TİP-2 diyabet riskini artırır. Diyabetlilerin yüzde 90'ı, fazla kiloludur. Bu nedenle diyabetlilerin ilk olarak kilo vererek işe başlaması gerekir. Hayvansal gıdaların tüketilmesinin yerine bitkisel temelli diyet uygulayanlarda diyabet oranı daha hızlı düşüş gösteriyor. PAKETLİYSE UZAK DURUN! Kronik bir hastalık olan diyabetin tedavisi ömür boyu sürer. Ancak bu ilaçların da pek çok yan etkisi bulunur. İnsülin tedavisi yaşlanmayı hızlandırır. Diyabetik görme kaybına neden olur. Şüphesiz diyabete neden olan şey, tükettiğimiz besinler. Ancak bunun için bir ayrım yapmamız gerekir. Vücudumuz, doğal besinlerin hepsini tanır ve bilir. Bilmediği, ona yabancı gelen 'işlenmiş' gıdalardır. Marketler, bu gıdalar ile dolup taşar. Diyabeti tetikleyen tek şey; çikolata, kraker ve bisküvi gibi içerisinde işlenmiş maddelerin bulunduğu besinlerdir..

ŞİFRE TURUNÇGİL! Kokusuyla bile iyileştirici gücü olan portakal, greyfurt, mandalina ve limon hemen her hastalığa iyi gelir. DNA hasarlarını gideren bu besinler kanserle savaşır. Kan şekerinin de dengelenmesini sağlayan bu besinler, bağırsakları güçlendirir. AVOKADO YİYİN Doymuş yağ içeren margarin ve tereyağı, kan şekerini yükseltiyor. Zeytin ve avokado ise ilaç etkisi gösteriyor. Bitkisel beslenenler, insülinin üretilmesi ve kullanımında, hayvansal gıdalara göre şekeri daha iyi dengeliyor. BEZELYE ŞİFASI! Bitkisel gıdalar, düşük kalorilerine rağmen tok tutar. Bu da kan şekerinin hızlı yükselmesini önler. Açlık krizlerini bastırır. Fasulye, bezelye, nohut ve mercimek TİP 2 diyabeti olanlar için tüketilmesi gereken besinlerin başında gelir..

ŞİFRE TURUNÇGİL! Kokusuyla bile iyileştirici gücü olan portakal, greyfurt, mandalina ve limon hemen her hastalığa iyi gelir. DNA hasarlarını gideren bu besinler kanserle savaşır. Kan şekerinin de dengelenmesini sağlayan bu besinler, bağırsakları güçlendirir. AVOKADO YİYİN Doymuş yağ içeren margarin ve tereyağı, kan şekerini yükseltiyor. Zeytin ve avokado ise ilaç etkisi gösteriyor. Bitkisel beslenenler, insülinin üretilmesi ve kullanımında, hayvansal gıdalara göre şekeri daha iyi dengeliyor. BEZELYE ŞİFASI! Bitkisel gıdalar, düşük kalorilerine rağmen tok tutar. Bu da kan şekerinin hızlı yükselmesini önler. Açlık krizlerini bastırır. Fasulye, bezelye, nohut ve mercimek TİP 2 diyabeti olanlar için tüketilmesi gereken besinlerin başında gelir.. kaynak:takvim