genel

Dondurma zararlı mıdır?

Abone Ol

Dondurma zararlı mıdır? Dondurma severler dikkat! Dondurma tüketimine şimdiden başlayanlar için uzman önerileri büyük bir önem taşıyor. Uzmanlara göre fazla dondurma tüketiminin insan sağlığı için birçok zararı bulunuyor. İşte yaz ayları yaklaşırken dikkate almanız gereken, dondurmanın tüm önemli zararları…

Mide gribine neden olabilir Midesi hassas olan kişilerin aç karnına dondurma tüketmesi mide gribine neden olabileceği için dondurmanın çok soğuk olmamasına ve aç karnına tüketilmemesi gerektiği tavsiye ediliyor.

Mikrop kapmanıza neden olabilir Süt ürünleri ile üretilen dondurma bu nedenle kolayca mikrop kapabilir. Özellikle hijyen kurallarına uygun olmayan cafe, restoran vb. yerlerde üretilen dondurmalarda mikrop oranı oldukça fazladır. Bu yerlerde kullanılan kaşığın ve içinde bulunduğu suyun sık sık değiştirilmemesi mikrop problemlerine neden olabilir.

Ciltte ve karaciğerde rahatsızlıklar ortaya çıkarabilir Süt tozuyla üretilen dondurma, sütten üretilen dondurmadan daha fazla yağlı olduğu için ciltte ve karaciğerde önemli sağlık sorunlarına neden olabilir.

Yapay tatlandırıcı oranı yüksek Dondurma satın alırken içindeki şeker oranına dikkat edilmelidir. Şeker pancarı dışında kullanılan yapay tatlandırıcılardan elde edilmiş olan dondurmalar insan sağlığını olumsuz yönde etkileyebilir.