genel

Dünya liderlerinin makam arabaları!

Abone Ol

Her türlü güvenlik önleminin bulunduğu ülkelerin liderlerinin makam arabalarını sizler için derledik. İşte ülke ülke liderlerin makam araçları...

Papa 16. Benedikt'in kullandığı ve papamobil adı verilen Mercedes M serisi makam aracı. Papamobil özel kurşungeçirmez camlardan üretildi. Toplam 525 beygir gücü bulunan aracın arka kısmına özel kapı ilave edilerek Papa'nın arka bölüme giriş-çıkışı rahat yapabilmesi sağlandı. Daimler mühendisleri tarafından 9 ayda üretilen araç Papa tarafından halka açık törenlerde kullanılıyor.

Eski ABD Başkanı Barack Obama'nın kullandığı Cadillac One olarak isimlendirilen özel üretim başkanlık aracı, aynı zamanda "araba gibi görünen tank" ve "Canavar" isimleriyle de anılıyor. Patlamayan tekerleklerle donatılan ve biyokimyasal saldırılara karşı koruma sağlayan aracın bagajında da dönemin başkanına uygun kanı barındıran mobil bir kan bankası bulunuyor.

Çin Halk Cumhuriyeti Devlet Başkanı Xi Jinping, Çin'de üretilen Hongqi marka makam aracını tercih ediyor. Her yerinde komünizmin işlevselliği ön plana koyan tasarım anlayışının izleri bulunan bu araç, ön kısmının tasarımıyla da biraz retro bir hava taşıyor.

İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth'in Şili liderine hediye ettiği 1970 yapımı Ford Galaxie 500 XL aracı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in kullandığı özel üretim, zırhlı, biyokimyasal ve terör saldırılarına karşı maksimum güvenlikli Mercedes Benz S serisi makam aracı.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un makam aracı Citroen DS 7 Crossback.

Uruguay Devlet Başkanı Tabare Vazquez ve yardımcısı Raul Sendic Montevideo'da düzenlenen göreve başlama töreninin ardından Uruguay halkını selamlıyor.

Cambridge Düşesi Kate Middleton İngiliz krallığının veliahtı Prens William ile düğün sırasında Rolls Royce Phantom VI aracında.

Çekya Cumhurbaşkanı Milos Zeman'ın Çek otomobil üreticisi Skoda'nın Superb modeli aracı. Superb, donanım seviyesi ve kullanılan malzemeleri ile Skoda'nın en lüks, prestijli ve güçlü otomobili olma özelliğini taşıyor.Zeman'ın makam otomobili standart hali ile 0-100 km/s hızlanmasını 6.4 saniyede tamamlarken maksimum 250 km/s son sürate ulaşabiliyor.

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan

Mercedes S600

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump

Cadillac One

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin

Mercedes-Benz S Serisi

Hindistan Cumhurbaşkanı Pranab Mukherjee Mercedes S600

Birleşik Krallık Kraliçesi II. Elizabeth (Elizabeth Alexandra Mary)

Bentley Limuzin

Birleşik Krallık Başbakanı Theresa May

Zırhlı Jaguar XJ

Çin Halk Cumhuriyeti Devlet Başkanı Şi Cinping

Hongqi Limuzin

İtalya Cumhurbaşkanı Sergio Mattarella Lancia Thesis

Almanya Cumhurbaşkanı Angela Merkel

Mercedes- Benz S600L

Japon İmparatoru Akihito

Toyota Century Royal