genel

El Bab şehitleri uğurlandı,göz yaşları sel oldu

Abone Ol

Astsubay Furkan Yavaş / İZMİR Fırat Kalkanı Harekatı'nda şehit düşen astsubay Furkan Yavaş (30), İzmir’in Gaziemir ilçesindeki Gülhane Cami’nde düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlandı.

Astsubay Kıdemli Çavuş Furkan Yavaş'ın cenazesi, İzmir'deki baba evine son kez getirildi.

EL ELE TUTUŞARAK UĞURLADILAR Cenaze töreninde şehidin babası emekli özel harekat polisi Süleyman Sırrı Yavaş, annesi Zeynep Yavaş ve şehit ağabeyinin bordo beresini takıp üniformasını giyen kız kardeşi Nisa Garipoğlu, el ele tutuşarak birbirlerine destek oldu.

SENDEN SONRA BEN KALDIM Burada helallik alındığı sırada anne Zeynep Yavaş, "Sen hakkını helal et oğlum. Senden sonra ben kaldım" dedi.

Evin önündeki törenden sonra şehit askerin cenazesi, Gaziemir Gülhane Camisi'ne götürüldü. Bu sırada baba Süleyman Sırrı Yavaş, anne Zeynep Yavaş ve şehit ağabeyinin bordo beresini takıp üniformasını giyen kız kardeşi Nisa Garipoğlu da yaklaşık 1.5 kilometrelik yolu vatandaşlarla yürüyüp, camiye ulaştı.

BERESİNİ TABUTA KOYDU Cami avlusunda tabutun başına giden Nisa Garipoğlu, ağabeyinin başka bir bordo beresini tabutun üzerine koydu.

Baba Süleyman Sırrı Yavaş da tören mangasının arasında, oğlunun tabutunun başında saygı nöbeti tuttu.

Er Muhammed Bozarslan / BİTLİS Fırat Kalkanı Harekatı'nda yaralanan ve tedavi gördüğü Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesinde şehit olan sözleşmeli er Muhammed Bozarslan'ın cenazesi memleketi Bitlis'in Adilcevaz ilçesinde toprağa verildi.

Van'dan helikopterle Adilcevaz'daki Sukay Park alanına getirilen Bozarslan'ın Türk bayrağına sarılı naaşı, kortej yürüyüşüyle Belediye Meydanı'ndaki tören alanına getirildi.

Yürüyüşe katılan binlerce vatandaş ellerindeki Türk bayraklarıyla tekbirler getirerek, "Şehitler ölmez, vatan bölünmez", "Ne mutlu Türküm diyene" ve "Kahrolsun PKK" sloganları attı.

Tabuta sarılarak gözyaşlarını tutamayan şehidin yakınlarını vatandaşlar ve askerler teselli etti.Daha sonra İl Müftü Vekili Ramazan Çiftçi, Bozarslan'ın cenaze namazını kıldırarak, dua etti.

Bozarslan'ın naaşı baba evinde helallik alınmasının ardından Burhaniye Mezarlığı'nda defnedildi.

Astsubay Kıdemli Çavuş Okan Altıparmak / KONYA Astsubay Kıdemli Çavuş Okan Altıparmak'ın cenazesi, memleketi Konya'nın Seydişehir ilçesinde son yolculuğuna uğurlandı.Şehit Altıparmak'ın naaşı, Akyol Mezarlığı Morgu'ndan alınarak, helallik alınması için Taraşçı Mahallesi'ndeki dedesi İsmail Altıparmak'ın evine getirildi.

BUGÜN ONUN DÜĞÜN GÜNÜ AĞLAMAYACAĞIZ Şehidin babası Yaşar Altıparmak, sokağa asılan oğlunun pankartına bakarak, "Allah'ım şehide bak, ya Rabbim şu asaletine bak. Ağlamayın lütfen, bugün onun düğün günü. Dik duracağız. Ağlamak onun sevmediği şey. Ağlamayacağız." dedi.

ALLAH BİZE YETER Şehidin emekli uzman çavuş olan babası Yaşar Altıparmak, burada oğlunun tabutuna sarılarak, "Bir Hilal uğruna ya Rab ne güneşler batıyor. Bir ölür bin diriliriz. Allah bize yeter. Kanı yerde kalmayacak. Onu mermiler yıkamadı, kalleşlik yıktı. 12 aydır mermi işlemedi, başını eğmedi, dik durdu. Yedi düvele ders verdi." diyerek gözyaşı döktü.

HAKKIM SANA HELAL OLSUN OĞLUM Şehidin annesi Neriman Altıparmak da "Oğlum yerin cennet yatağı olsun. Bereketle gittin, bereketle geldin yavrum. Kardeşlerin peşinde 'biz de komando olacağız şehit olacağız' diyor yavrum. Allah sana şehitlik verdi. İstediğin buydu. Hakkım sana helal olsun. Sen de hakkını helal et oğlum. Kalk, kar taneleri getiriyor melekler." sözleriyle çevredekileri duygulandırdı.

Bu sırada tabutun başında bekleyen bir askerin ağladığı görüldü.

Şehidin kız kardeşi Beyza Nur ise "Ağabeyimin üstüne kar yağmasın." diyerek tabutu okşadı. Cenaze töreninde 7 yaşındaki bir çocuğun, şehidin küçük kardeşi Onur'u (8), "Ağabeyim, şehit olmadan önce bize sert olun derdi. Biz de onun gibi komando olacağız, peşinden gideceğiz." sözleriyle teselli ettti.

Şehit Okan Altıparmak'ın babaannesi Emine Altıparmak ise torununun tabutuna dokunup, şehidin kendisini üç gün önce aradığını, hal hatır sorup helalleştiğini belirterek, "Okanım dedesinin de sesini duymak istedi. Kuzum üç gün önce bana; 'ne yapıyorsun, hepimize dua et, hakkını helal et' dedin. Kulaklarıma sesini bıraktın." dedi. Şehit Altıparmak'ın naaşı, meydan kılınan cenaze namazının ardından Mahalle Mezarlığı'na defnedildi.