genel

Elektronik cihazların kullanım ömrü nasıl uzatılır?

Abone Ol

Telefonunuzu daha sık şarj edin Elektronik aletler, bataryanın ömrünün daha uzun olması için enerjileri tam olarak tükenmeden şarj edilmelidir. Bunun en iyi yolu şarjınızı %20 görür görmez hemen şarja takmak olabilir.

Isı kontrolü yapın Fazla ısı, elektronik aletlerin en büyük düşmanı. Bu yüzden güneş ısısı da dahil olmak üzere hiçbir şekilde sıcağa maruz bırakmamalısınız. Fazla ısı olduğu gibi, fazla soğuk da elektronik aletleriniz için zararlı. Kış günlerinde telefonunuzu dışarıda kullanmaktan çekinmelisiniz. Elektronik aletler için en ideal sıcaklık; oda sıcaklığıdır.

Ekranlara dikkat edin. Ekranlarınızı güneşten uzak tutun ve ekrana parmaklarınızla dokunmaya çalışmayın. Bu ekranda geçmeyen siyahlıklara sebep olacaktır.

Yüksek gerilimden kaçının Gök gürültülü bir gündeyseniz, bilgisayarınızı kapatıp bütün kabloları çekmelisiniz. Çünkü bağlantı kabloları cihazınızın yüksek voltajdan etkilenmemesi için görev görürken, gök gürültüsü bunu yapmasını engelleyecek ve kablolara zarar verecektir.

Tozlardan kaçının Cihazlarınızı kılıfsız kullanırsanız içine toz kaçması veya çizilmesi kaçınılmazdır. Bu yüzden bütün elektronik cihazlarınızı kılıfla kullanmalısınız. Ek olarak; yılda bir olmak üzere cihazlarınızı temizlettirirseniz iyi edersiniz.