genel

Emekli maaşına yapılan zammın ardından gözler asgari ücrete çevrildi! Ankara kulisleri hareketlendi: Seçim öncesi...

Geçtiğimiz akşam Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın en düşük emekli maaşına yapılan zammı açıklamasının ardından gözler asgari ücrete çevrildi. Ankara Kulisleri son günlerde oldukça hareketlendi. Kulislerde seçim öncesi asgari ücretin 10 bin TL'nin üzerine çıkabileceği konuşuluyor.

Abone Ol

Geçtiğimiz akşam NTV ortak yayınına konuk olan Cumhurbaşkanı Erdoğan en düşük emekli maaşının 5.500 TL'den 7.500 Tl' ye çıktığını açıkladı. Seçim öncesi emekli maaşlarına yapılan bu sürpriz zammın ardından gözler asgari ücrete çevrildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, asgari ücrete 2023 yılı için yapılan zammı Aralık ayında duyururken Mayıs ayına işaret etmiş ve 'Beklenmedik gelişmeler olursa değerlendiririz' demişti. Asgari ücrete ara bir zammın yapılıp yapılmayacağı Ankara kulislerini yeniden hareketlendirdi. Seçim takviminin de açıklanması ile asgari ücrete ara zam beklentisi arttı.

Kulislerden edinilen son bilgilere göre seçim öncesi asgari ücret için en güçlü beklenti 10 bin TL'nin üzerine çıkabileceği oldu.

Asgari ücrete en son ne kadar zam yapıldı? 2023 yılının ilk altı ayı için yüzde 54,66 oranında yapılan zammın ardından asgari ücret, brüt 10 bin 8 TL, net olarak 8 bin 506 TL'ye yükseldi.