genel

Emekli ve memur zammı 2021 belli oldu! Emekli maaşı-memur maaşı artışı ne kadar oldu? Kritik enflasyon verisi açıklandı

Abone Ol

Son dakika haberi... Asgari ücret 2021'in belli olmasının ardından milyonlarca emekli ve memur, "Emekli zammı 2021 ne kadar oldu", "Memur zammı ne kadar olacak" sorularına yanıt arıyor. Bununla beraber memur ve emekli zammı hakkındaki son dakika haberleri de en çok merak edilen konular arasında başı çekiyor. Bugün Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan enflasyon oranı emekli zammı ve memur zammı konusunda en önemli faktör olarak dikkat çekti. Peki, en düşük ve en yüksek emekli maaşı-memur maaşı ne kadar oldu? Emekli ve memur maaşlarına kaç TL, ne kadar zam gelecek? İşte milyonların merak ettiği memur zam oranı ve SSK-Bağ-Kur emekli zam oranı 2021 ile ilgili son detaylar...

Son dakika haberi… Emekli zammı ve memur zammı 2021 ne kadar oldu? Asgari ücret 2021'in belli olmasının ardından yeni yılla birlikte gözler maaş zammı için enflasyon verisine çevrildi. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 2020 Aralık enflasyon oranı açıklamasını yaptı. Buna göre enflasyon oranı yıllık %14.60, aylık %1.25 olarak gerçekleşti. Bununla birlikte milyonlarca memur ve emeklinin maaşına yılın ilk yarısında yapılacak zam oranı da netlik kazandı. Peki, Memur ve emekliye ne kadar zam yapılacak? Detaylar belli oldu...

MAAŞ ZAMMI VE ENFLASYON FARKI 15 OCAK'TA ALINACAK Ayrıca 2020'nin ikinci yarısındaki enflasyonun yüzde 4'ü aşan kısmı kadar fark yansıtılacak. Devlet memurları, sözleşmeliler, geçici personel ve memur emeklileri zamlı maaşlarını ve enflasyon farkını 15 Ocak'ta alacak

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2020 Aralık ayı enflasyonunu bugün saat 10.00'da açıkladı. Buna göre enflasyon oranı yıllık %14.60, aylık %1.25 olarak gerçekleşti. Böylece milyonlarca memur ve emekliye yılın ilk yarısında verilecek maaş zammı belli oldu.

Yılın ikinci yarısındanki enflasyon oranları SSK ve Bağ-kur emeklilerinin maaşlarına direkt yansıtılırken memur ve memur emeklilerinin yüzde 3'lük toplu sözleşme zamlarına ilaveten fark olarak ekleniyor.

SSK ve Bağ-Kur'luların emekli zammı 8.36 oldu. Memur ve memur emeklisi ise enflasyon farkı ile birlikte 7.36 zam alacak.

EMEKLİLERE MAAŞLARI ZAMLI ÖDENECEK 12 milyona yakın SSK ve Bağ-Kur emeklisine de ocak ayı maaşları zamlı ödenecek. Bu zam oranının ne kadar olacağı da 4 Ocak'ta netlik kazandı.

Emekli ve memur maaş zammı, ayrıca yaşlıların, engellilerin, evde yakınına bakanların gelirlerine, emekli doktorların ilave ödemelerine etki edecek. Böylece milyonlarca vatandaş 2021 yılının ilk ayında zamlı maaşları hesaplarında görecek.

KIDEM TAZMİNATLARI ARTIYOR! Memur maaşlarında yapılacak zam ayrıca kıdem tazminatı tavanını da belirliyor. Böylece milyonlarca işçinin 2021 yılında alacağı kıdem tazminatı tavanı yükselecek.

2020 yılının ikinci yarısında uygulanan kıdem tazminatı tavanı şu anda 7 bin 117 lira 17 kuruş olmuştu.

Böylece 2021 yılında işten ayrılanların alacakları yıllık en yüksek tazminat miktarı yükselmiş olacak.

Bu rakama da memurlara yapılan artış oranında zam geliyor.