genel

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT), asgari ücret ve 3600 ek gösterge ile ilgili son dakika gelişmesi! İşte yeni karar, tarih belli oldu, geliyor...

Abone Ol

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT), asgari ücret ve 3600 ek gösterge ile ilgili son dakika gelişmesi. Resmen belli oldu. Flaş karar verildi. Milyonlarca çalışanı yakından ilgilendiriyor. Tarih belli oldu. Asgari ücret ve 3600 ek gösterge ile ilgili yeni gelişme. Emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili bir açıklama daha geldi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin'in "Öncelikli gündemimiz değil" sözlerinin ardından AK Parti'den son dakika açıklaması geldi. İşte detaylar...

Emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) ile ilgili son dakika açıklamaları peş peşe geliyor.

Konuyla ilgili hükümetin çalışma başlattığı bildirilmiş ancak, düzenlemeye ilişkin bir ayrıntı verilmemişti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ise dün yaptığı açıklamada, "Bakanlığımızın öncelikli gündeminde EYT ile ilgili bir çalışma bulunmamaktadır" demişti.

Bakan Bilgin'in bu açıklaması EYT çalışması ile ilgili kafalarda soru işareti yaratmıştı. Bugün konuyla ilgili AK Parti'den bir açıklama geldi.

Meclis'te düzenlediği basın toplantısında konuşan AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, "EYT ile ilgili bir konu Meclis Genel Kurulu'nda gündeme geldi. Ortada herhangi farklı bir açıklama söz konusu değil" dedi.

Asgari ücret ve 3600 ek gösterge çalışmalarına işaret eden Akbaşoğlu, konuların bir sıralama ve süreç yönetimi çerçevesinde ele alındığını kaydetti.

Akbaşoğlu, şunları söyledi: 3600 ek gösterge teklife dönüştürülüp Meclis'e geldikten sonra sözleşmeli personelin, emeklilerin durumu ve emeklilerin durumu kapsamında EYT'lilerin durumu üzerinde bu yapılan çalışmaların nihayetlenmesi...

"ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR" Bu kapsamda asgari ücret ve 3600 ek gösterge çalışmalarının yoğun bir şekilde devam ettiğini belirten Akbaşoğlu, şunları kaydetti:

süreci sonrasında bu hususları da Cumhur İttifakı olarak kendi aramızda istişareyle Meclis'in gündemine taşıma ve diğer partilerle de görüşüp kamuoyuna bu çalışmaların neticesini açıklama durumu söz konusu olacaktır.

"İnşallah yıl başından sonra bu konular nihayetlendiğinde TBMM'nin gündemine Cumhur İttifakı olarak getirilmek üzere çalışılmaktadır.

Cumhur İttifakıyla beraber, paydaşlarımızla istişare yaparak 3600 Ek Gösterge'yle ilgili çalışmalarımızı nihayetlendirip, bunu yılbaşından sonra bir kanun teklifiyle gündeme getirip, diğer partilerle de istişare edip kamuoyuna açıklayacağız."

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı son günlerde Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) ile ilgili çıkan haberler üzerine açıklamada bulunmuştu.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada şu ifadeler yer almıştı:"Son günlerde kamuoyuna yansıyan haberlere ilişkin bir düzeltme ihtiyacı oluşmuştur. Bakanlığımızın önündeki çalışma takviminde 3600 ek gösterge konusunda kapsam ve maliyet çalışması ile asgari ücret tespiti bulunmakta ve bu iki konuya ilişkin çalışmalar devam etmektedir. Bakanlığımızın öncelikli gündeminde EYT ile ilgili bir çalışma bulunmamaktadır."