genel

Emir Sadettin Köpek öldü mü?

Abone Ol

Diriliş Ertuğrul 113. son bölümde herkesi şok edecek gelişmeler yaşanıyor. Dün akşam yayınlanan yeni bölümün ardından Sadettin Köpek'in ölümü cevabı en çok merak edilen konu oldu. 'Sadettin Köpek nasıl öldü'' sorusunun yanıtı merakla cevabını arıyor. Diriliş Ertuğrul 113. Son bölümde Kayı ve Çavdar obası gelen cenaze ile yıkılıyor. Peki Sadettin Köpek öldü mü, tarihte ölümü nasıl olmuştur? İşte ayrıntılar…

ERTUĞRUL KARACAHİSAR KALESİ'Nİ TERKETTİ Sultan Keyhüsrev'in fermanı ile Ertuğrul Bey, Karacahisar Kalesi'ni terketti. Böylelikle Emir Sadeddin kendi adamı olan Günalp'i Uç Beyi yaparak gücüne güç katmış oldu.

DİRİLİŞ ERTUĞRUL 113. BÖLÜM NELER OLACAK? (TAHMİNLER) Emir Sadettin'in yaralandığını gören saray korumaları Aslıhan Hatun'u bulunduğu yerde öldürecekler.

Sadettin Köpek ölmeyecek. Çünkü tarihten yer alan bilgilere göre; Kendisini Selçuklu şehzadesi olarak kabul ettirmeye çalışan Köpek isyan etti. Çıkan isyanda birçok devlet adamı Saadettin Köpek tarafından öldürüldü. Saadeddin Köpek'in gücünün aşırı derecede artmasından endişelenen II. Gıyaseddin Keyhüsrev, 1238 yılının sonbaharında Sadeddin Köpek'le birlikte Kubadabad Sarayı'na geldi.

SADETTİN KÖPEK NASIL ÖLDÜ? Sultan Keyhüsrev burada verdiği bir ziyafet sonrasında Hüsamettin Karaca'nın yardımıyla Sadeddin Köpek'i 1239 yılında öldürttü. Cesedi demir bir kafes içerisine konulup kale duvarına asılarak teşhir edildi.

Sultan Gıyasettin Keyhüsrev, Sadettin'in yanındaymış gibi davranmaya devam edecek. Aynı zamanda Ertuğrul Bey ile planlarını uygulamak için de çalışacaklardır.

Mahberi Hatun'da artık Ertuğrul'a destek olacaktır. Sarayda hiçbir dostu kalmayan Mahberi'nin artık Ertuğrul'a güvenmekten başka çaresi kalmamıştır.

ASLIHAN HATUN ÖLÜYOR Ertuğrul Bey ve Turgut Alp Söğüd'den geri döndüğünde büyük bir şok yaşayacak. Aslıhan Hatun'un şehit olduğu haberi bütün obayı yasa boğacak.

İNTİKAM YEMİNİ Aslıhan'ın şehit olması artık sabırları taşırmıştır. Ertuğrul Bey ve Alpleri intikam yemini ederler. İlk hedefleri ise Sadettin'i öldürmektir.