genel

Emlakçılardan Tarım Arazi Uyarısı! Hobi Yapayım Derken 500 Bin TL Ceza Yersiniz!

Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Odası Başkanı Hakan Akçam, tarım arazilerinin hobi bahçesi olarak kullanılmasının sakıncalarını ve imar sorunlarına dikkat çekerek, vatandaşları daha planlı ve düzenli imarlı alanları tercih etmeye çağırdı.

Abone Ol

Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Odası Başkanı Hakan Akçam, tarım arazilerinin hobi bahçesi olarak edinilmemesi gerektiğini vurguladı. Akçam, bu tür alanlarda çarpık yapılaşma ve mağduriyetlerin arttığını ifade etti.

Ayrıca, hobi bahçeleri için düzenlemelerin yapılması gerektiğini vurgulayarak, vatandaşların yaşadığı ceza sorunlarına dikkat çekti. İmarlı arazilerin tercih edilmesini öneren Akçam, tarım arazilerinin hobi bahçesi olarak satılmasına karşı uyardı.

Akçam, hobi bahçeleriyle ilgili düzenlemelerin eksikliğinden kaynaklanan sorunları eleştirdi. Özellikle, tarım arazilerinin hobi bahçesi olarak kullanılmasıyla ortaya çıkan imar sorunlarına dikkat çekti.

Bu konuda vatandaşların yaşadığı ceza sorunlarının çözümü için adımlar atılması gerektiğini vurguladı.

Tarım arazilerinin hobi bahçesi olarak satılmasının önüne geçilmesi gerektiğini belirten Akçam, bu tür alanlarda çarpık yapılaşma ve plansız gelişimden kaçınılması gerektiğini söyledi.

İmarlı arazilerin kullanılmasının daha uygun olduğunu savunan Akçam, bu sayede planlı bir kentleşme ve çevre korumasının sağlanabileceğini ifade etti.

Hobi bahçesi almak isteyenlerin öncelikle alacakları alanın imar durumunu kontrol etmeleri gerektiğini vurgulayan Akçam, bu şekilde yaşanabilecek ceza sorunlarının önüne geçilebileceğini dile getirdi

Ayrıca, imarlı arazilerde yapılan hobi bahçelerinin daha düzenli ve sorunsuz bir şekilde kullanılabileceğini belirtti.

Son olarak, Akçam, vatandaşların tarım arazilerini hobi bahçesi olarak satın almadan önce dikkatli olmaları gerektiğini söyledi. İmarlı alanlarda yapılan hobi bahçelerinin daha güvenli ve sorunsuz bir seçenek olduğunu vurgulayan Akçam, plansız gelişimden kaçınılması gerektiğini dile getirdi.