genel

Erdoğan açıkladı! Bayram sonuna kadar kapatıldı..

Abone Ol

Gelen son dakika haberine göre; herkesin gözü kritik Kabine Toplantısı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yapacağı açıklamalardaydı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları ile birlikte Ramazan'da yeni tedbirler olacak mı? sorusu da cevap bulmuş oldu. İşte Kabine'den çıkan kararlar... Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan Kabine toplantısı sonrası yapılan açıklama ile ayrıntılar belli oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan koronavirüs ile mücadelede yeni tedbirleri açıkladı. İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları...

KAMUDA ÇALIŞMA SAATLERİ Kamuda saat 16.00'da bitecek şekilde dönüşümlü ve esnek mesai yeniden yaygınlaştırılacak.

İki haftalık dönemde hedeflediğimiz oranda iyileşmeyi temin edemezsek devamında çok daha sert uygulamaların gelmesi kaçınılmaz hale gelecek

Türkiye salgının sağlık boyutlarını başarıyla yürüttü. Ancak vaka ve vefat sayılarımızın artış gösterdiği durumlarda tedbirleri sıkılaştırmak zorunda kalıyoruz.

Son dönemde bilhassa büyük şehirlerde artan vaka ve vefat sayıları bizi tedbirleri yeniden sıkılaştırmaya yöneltti. Bu gidişata seyirci kalamazdık.

65 YAŞ VE ÜZERİ İÇİN KARAR 65 yaş üstü ve 18 yaş altının şehir içi toplu taşıma araçlarını kullanma sınırlamasını yeniden getiriyoruz.

YÜZ YÜZE EĞİTİM 8. ve 12. sınıflar ile okul öncesi eğitim kurumları dışındaki tüm kademeler uzaktan eğitimle faaliyetlerini sürdürecektir.

KISITLAMA SAATLERİ DEĞİŞTİ Hafta içi sokağa çıkma sınırlamasının saatleri akşam 19.00 ve sabah 05.00 olarak güncellenmiştir.

Vatandaşlarımızdan maske temizlik ve mesafe kurallarına titizlikle uymalarını istiyoruz.

KISMİ KAPANMA! Ramazan ayının ilk iki haftasında tedbirleri biraz daha sıkılaştırarak kısmi kapanma uygulanmasına geçiyoruz.

AŞI UYARISI Aşı sırası gelenlerin bu imkanı derhal değerlendirmelerini istiyorum.

(Kamuda) Hamileler ve kronik hastalığı olanlar ile 10 yaş altı çocuğu bulunan kadın personel idari izinli sayılacak.

(Kısmi kapanma) Uygulama, yarın akşam saati itibarıyla başlayacaktır.

BAYRAM SONUNA KADAR KAPATILDI Yeme içme hizmeti veren kafe, kıraathane, lokal, çay bahçesi, spor salonu, benzeri mekanlar faaliyetlerine bayram sonuna kadar ara verecek.

Lokanta ve benzeri işletmeler ramazan boyunca sadece belirlenen saatlerde paket ve gel-al hizmetiyle çalışmalarını yürütecektir.

Konaklama tesisleri ile evlerde toplu iftar ve benzeri organizasyonlar gerçekleştirilemeyecek. Oteller, sadece kendi müşterileriyle sınırlandırılmış şekilde hizmet verebilecek, sahte rezervasyon ve benzeri hilelere göz yumulmayacak

Düğün, nişan, kına, nikah, genel kurul ve toplantılar ile kapalı alanlarda yapılan etkinliklerin tamamı bayram sonrasına kadar ertelendi.