genel

Erzurumlu bir arıcı, arılara yazı yazmayı öğretti! Görenler hayrete düştü...

Erzurum'un Şenkaya ilçesine bağlı Doğan Köy Mahallesinde yaşayan fitness ve vücut geliştirme antrenörü aynı zamanda organik bal üreticisi Salim Eser, bahar aylarında arılarına özel bir eğitim verdi. Kontrol ettiği peteklerde "Allah, Erzurum, Dadaş, Canısı, Aşkım, Nusret, Kalp ve Ayyıldız" gibi kelimelerin yazılı olduğunu gördüğünde, "arılarım sınıflarını geçtiler, artık tatile çıkabilirler," dedi.

Abone Ol

Arılarına Koruyucu Kıyafetsiz Yaklaşıyor Dikkat çeken bir diğer özellik ise, Salim Eser'in bu minik canlılarla etkileşime girerken herhangi bir koruyucu kıyafet giymemesi. Arılardan hiç korkmayan Eser, görenlerin şaşkına dönmesine neden oluyor.

Eğitimde Farkındalık Yaratmayı Hedefliyor Salim Eser'in asıl amacı ise, okulların açılma haftasında eğitim ve öğretimin önemine dikkat çekmek. "Kanser hastaları ve insülin kullanan şeker hastaları için özel kör kovan balı üretiyorum," diyen Eser, arılarına yazmayı öğreterek eğitime dair farkındalık yaratmayı hedefliyor.

Lissiz Organik Bal Üretiminde Bu Yıl Azalma Var Allahuekber Dağı eteklerinde şeker hastaları ve kanser hastaları için lissiz (mum) organik bal üreten Eser, bu yıl bal üretiminde azalma yaşandığına dikkat çekti. Ancak bu azalmanın nedeninin, sıklıkla iddia edildiği gibi kuraklık değil, "Nisan ve Mayıs aylarının soğuk geçmesi ve bitkilerin üşümesi" olduğunu belirtiyor.

Sonuç: Arılar da Öğreniyor, Eğitim Her Yerde! Bu ilginç ve eşsiz projenin yaratıcısı Salim Eser, Erzurum'un değerlerini arıları vasıtasıyla tüm Türkiye'ye duyurma arzusunda. Arılarının 'mezun' olması, belki de eğitimin sadece dört duvar arasında değil, doğanın her yerinde olduğunu gösteren bir örnek olabilir. Siz de bu özel petekler ve eğitimli arılar hakkında daha fazla bilgi almak istiyorsanız, Doğan Köy Mahallesi'ni ziyaret edebilir, belki de bir bal kavanozu ile evinize dönebilirsiniz.