genel

Euro ve Dolar Sahiplerine Altın ve Gümüş İçin Parite Tavsiyesi! Finans Piyasaları Uzmanından İpuçlar

İslam Memiş, euro ve dolar sahiplerine, bu para birimleriyle altın ve gümüş alımlarını parite üzerinden yapmalarını önerdi, TL'ye çevirip gram altın veya gümüş almaktanse, bu düşüşlerden faydalanabileceklerini belirtti.

Abone Ol

Finansal analist İslam Memiş, para piyasalarını incelediği YouTube videosunda euro ve dolar sahiplerine yeni bir bakış açısı sundu. Memiş, yatırım tavsiyesi vermediğini belirterek şunları söyledi:

Bu hafta önemli bir haber akışı beklenmiyor, dolayısıyla küresel piyasalarda düşük hareketlilik yaşanacak. Euro ile ilgili sıkça sorulan bir soru var: 'Elimde euro var, parite üzerinden altın almalı mıyım?'

Euro ile ilgili sıkça sorulan bir soru var: 'Elimde euro var, parite üzerinden altın almalı mıyım? 'Memiş bu soruya olumlu yanıt veriyor. Özellikle üç hafta önce, euroyu 1.08 seviyesindeyken bekletip on altın almışlardı. Şimdi aynı fırsat ve pozisyon yeniden oluşmuş durumda.

Euro/Dolar paritesi şu an 1.0847 seviyesinde; bu, önceki satış seviyelerimizden yarım puan daha yüksek ama ons altın 2370 dolar seviyelerinde. Bu yarım puanlık artış, ons altındaki yükselişi dengeliyor ve yine de kâr elde edilebilir.

Dolar ve euroya sahip olanlar, bu işlemi parite üzerinden gerçekleştirmelidir. Eğer doları veya euroyu altına çevirmek istiyorsanız, bunu doğrudan TL'ye çevirip altın ya da gümüş almak yerine, parite üzerinden yapmalısınız. Nasıl mı?

Şu anda 1 kilogram altın almak için 77.280 dolar ödemeniz gerekiyor. Euro ile bu işlemi yapmak isteyenler ise 71.430 euro ödüyorlar. Dolar ve euroyu altına veya gümüşe çevirmek istiyorsanız, işlemi bu fiyatlar üzerinden yapmalısınız. Paranızı Türk lirasına çevirip gram altın veya gram gümüş almak yerine, doğrudan parite üzerinden işlem yapmanız daha avantajlıdır.

Gümüşün dolarla olan değeri ise 920 dolar. Yani bir kilogram gümüş 920 dolara eşdeğer. Bu işlemi de parite üzerinden gerçekleştirebilirsiniz. Eğer yeni dolara veya euroya sahipseniz ve altın veya gümüş fiyatları düştüyse, bu düşüşlerden parite kanalıyla faydalanabilirsiniz. Ayrıca, yurtdışında çalışıp döviz geliri elde edenler de bu fırsatları değerlendirebilirler.

Altında ilk destek seviyesi kırıldığından, şimdi ikinci destek seviyesine odaklanılacak. Satış baskıları bir iki hafta daha devam edebilir, ancak bu baskılar ve düşüşler kalıcı olmayacak.