genel

Ev sahibi olmak isteyenlere müjde! 500 bin TL destek sağlanacak

Ev sahibi olmak isteyenlerin fırsat ayağına geldi. 500 bin TL'ye kadar karşılıksız ödeme sağlanıyor. Detaylar açıklandı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Sosyal Yardım Programlarını duyurdu. Ev alacaklara bazı şartlar çerçevesinde 500 bin liraya kadar kadar destek sunulurken bunun haricinde yaşlılık aylığı, engelli aylığı, asker çocuğu yardımı, öksüz ve yetim yardımları, doğum yardımı da sağlanıyor.

Abone Ol

Türkiye’de aile, yaşlı, engelli, dul ve yetimlere sağlanan yardımlara her geçen gün yenisi ekleniyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, birçok farklı konuyu kapsayan kişilere destek paketleri oluşturuyor. Başvuru koşulları, kimlerin faydalanabileceği, hangi evrakların istendiği, ne kadar ödeme sağlanacağı ve ödeme dönemlerine kadar birçok veri aktarışldı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı 500 bin liraya kadar ulaşan yardımlarını karşılıksız olarak gerekli koşulları taşıyan tüm vatandaşlara sağlayacak.

ENGELLİ AYLIĞINDAN KONUT YARDIMINA KADAR Birçok konuyu ve alanı kapsayan desteklerin başında yaşlılık aylığı, engelli aylığı, asker çocuğu yardımı, öksüz ve yetim yardımları, doğum yardımı, konut sahibi olma destekleri yer alıyor.

HER ŞEY AÇIKÇA İFADE EDİLİYOR Yardımlardan faydalanmak için hangi koşullara sahip olunması, başvurular ve sonucunda verilecek maaş ya da ücretler 2024 yılı için açıklandı.

EN BÜYÜK YARDIM KONUT ALIMI VE YAPIMINA  Bakanlık, evi kullaılamayacak durumda olanlara tadilat yardımı, ev yapım ya da alımlarında da 500 bin liraya kadar karşılıksız destek sunuyor.

İŞTE TÜM DESTEKLER..