genel

Evde kefir nasıl mayalanır?

Abone Ol

Düzenli olarak tüketildiğinde birden çok faydası bulunan kefiri, evde nasıl mayalayanır biliyor musunuz?

Sağlıklı beslenmenin bir parçası olan kefir, içerdiği probiyotikler ile bağırsak hastalıkları, şişkinlik gibi sorunlara iyi geliyor. Hazır kefirler yerine evde kendiniz doğal yollarla kefir hazırlayabilirsiniz. Aşama aşama kefir nasıl mayalanır, işte yanıtı...

- İlk aşama kefir mayası İhtiyacınız olan ilk şey aktarlardan kolaylıkla bulabileceğiniz kefir mayası.

- İkinci aşama kefir ve süt Kefir tanelerinin mayalanması için süt kullanmanız gerekir. Tadı sütle ayrana benzeyen kefir, için pastörize sütleri veya doğal sütleri kullanabilirsiniz.

Bir yemek kaşığı kefire yarım litre süt gerekmektedir. Kefirin kıvamı ayrandan bir miktar koyu olmalıdır. Ayrıca sütün oda sıcaklığında olması önemlidir.

- Üçüncü aşamada cam kavanoz Kefiri mayalarken metal kap değil, cam kavanoz kullanın. Metal kaplar kefirin özelliğini kaybetmesine ve kıvamının bozulmasına neden olmaktadır.

Mayaladığınız kefirin cam kavanozun kapağını yavaşça açın ve derin, geniş ağızlı bir cam kaba süzgeç yardımıyla süzerek koyun. Plastik malzemeden üretilmiş süzgeçleri tercih edin. Metal süzgeç kullanmayın.

Ve son aşama... Süzülen kefir tanelerini soğuk su ile yıkayın. Kefiri yaparken kullanılan cam kavanozu da her defasında temizleyin.

Daha sonra kefirleri cam kavanoza geri koyabilirsiniz.

Kefirin faydaları nelerdir? - Düzenli içilen ev yapımı kefir, bağışıklık sistemini güçlendirir. - Kefir tüketmek tümör gelişimini önlemektedir. - Kanserin ilerlemesini durdurmak için kullanılabilmektedir.

- Sindirime iyi gelir, kabızlığı önlemektedir. - Sinüzite iyi gelmektedir. - Enfeksiyonlu hastalıklarının tedavisinde kullanılır - Kolesterolü düşürür.