genel

Farklı cilt sorunlarıyla savaşan yulaf ezmeli 5 yüz maskesi tarifi..

Abone Ol

Bir kase yulaf ezmesi, bir dizi sağlık yararı ile doyurucu bir kahvaltı olmasının yanı sıra kusursuz ve güzel bir cildin de sırrı olabilir. Siyah noktalardan egzamaya, cilt kuruluğundan akneye kadar pek çok cilt sorunuyla savaşmak için ev yapımı yulaf maskelerinden yararlanabilirsiniz. İşte farklı cilt problemleriyle savaşmak için ev yapımı yulaf ezmeli yüz maskesi tariflerimiz...(Kaynak:Pembenar)

Egzamaya karşı yulaf ezmeli yüz maskesi tarifi Yulaf ezmesinin iltihap önleyici, tahriş önleyici ve yatıştırıcı özellikleri iltihaplanma, kızarıklık, ağrı, kaşıntı ve kuru cilt gibi egzama semptomlarını hafifletmeye yardımcı olur.

Yulaf ezmesinin cilde faydaları nelerdir? Yulaf ezmesi, sağlıklı cilt için gerekli olan 18 farklı amino asit içerir. Amino asitler vücut için yapı taşları görevi görür, dokuyu yeniden inşa etmeye ve iyileşmeyi teşvik etmeye yardımcı olur. Yulaf ezmesi aynı zamanda cilt sağlığını destekleyen B vitaminleri, bakır, çinko, selenyum, tiamin ve omega-3 yağ asitleri gibi iyi bir besin kaynağıdır. Ayrıca, çeşitli cilt rahatsızlıklarının tedavisine yardımcı olabilecek anti-enflamatuar ve antioksidan özelliklere sahiptir. Aslında, yulaf ezmesi özleri, bir dizi cilt bakım ürününün önemli bir bileşenidir.

Akneli ciltler için yulaf ezmeli yüz maskesi tarifi Yulaf ezmesi akneye eğilimli ciltlerde sivilceye neden olan fazla yağı emmeye ve ortadan kaldırmaya yardımcı olur. Ayrıca, gözeneklerinizi tıkayan ölü cilt hücrelerini temizler ve cildin pH seviyesini korumaya yardımcı olur.

Bir kasede 2 yemek kaşığı yulaf ezmesi ve balı karıştırın. Üzerine ½ yemek kaşığı limon suyu ekleyin ve iyice karıştırın. Karışımı dairesel hareketlerle yüzünüze nazikçe uygulayın. Maskenin kurumasına izin verin. Ilık suyla durulayın. Bu yüz maskesini haftada bir veya iki kez kullanın.

Kuru ve kaşıntılı ciltler için yulaf ezmeli yüz maskesi tarifi Yulaf ezmesi ayrıca kuru ve kaşıntılı ciltlerde de etkilidir. Yulaf ezmesinde bulunan antioksidanlar, iltihaplanmayı azaltmaya yardımcı olur ve bu da kaşıntı hissini azaltır. Ayrıca nemi tutmak ve kuruluğu azaltmak için cilt üzerinde koruyucu bir tabaka oluşturur.

Bir kaseye yarım bardak yulaf ezmesini koyun, yarım bardak sıcak su dökün ve 5 dakika bekletin. Üzerine 1 çorba kaşığı bal ve 2 çorba kaşığı sade yoğurdu ekleyin ve tüm malzemeleri iyice karıştırın. Bu karışımı etkilenen cilde uygulayın ve 30 dakika bekletin. Maskeyi çıkarmak için nemli bir bez kullanın. Cildinizi ılık suyla yıkayın. Yüzünüzü kurulayın ve iyi bir nemlendirici uygulayın.

Parlak bir cilt için yulaf ezmeli peeling maskesi tarifi Ev yapımı doğal peeling olarak yulaf ezmeli yüz maskesi ölü cilt hücrelerinin yanı sıra fazla sebum ve diğer kirliliklerden kurtulmaya yardımcı olur. Bu da daha parlak ve ışıltılı bir cilde kavuşmanızı sağlar.

Bir kasede 1 tatlı kaşığı öğütülmüş yulaf ezmesi ve limon suyunu karıştırın. 2 çay kaşığı sade yoğurdu ekleyin ve malzemeleri iyice karıştırın. Karışımı yüzünüze ve boyun bölgenize uygulayın. Kurumasına izin verin. Maskeyi ıslak ellerle nazikçe ovalayın. Yüzünüzü ılık suyla yıkayın, kurulayın ve biraz nemlendirici uygulayın. En iyi sonuç için haftada bir tekrarlayın.

Kalın bir macun oluşturmak için 1-2 yemek kaşığı yulaf ezmesi ununu yeterli suyla karıştırın. Macunu kuru ve kaşıntılı cildin her yerine uygulayın. 20 dakika bekletin. Soğuk suyla durulayın ve cildinizi kurulayın. Hafif bir nemlendirici uygulayın. Bu maskeyi günde bir kez kullanın.

Siyah noktalar için yulaf ezmeli yüz maskesi tarifi Doğal bir eksfoliye edici olan yulaf ezmesi, cildinizdeki kuru ve ölü hücrelerin temizlenmesine yardımcı olur ve bu da cildinizi siyah noktalardan arındırır. Aynı zamanda cildi aydınlatan bileşenlere sahiptir.

Bir kaseye 3-4 yemek kaşığı yulaf ezmesi unu koyun. 1 çorba kaşığı yeşil kil tozu ve 2 çorba kaşığı sade yoğurt ve bal ekleyin. Tüm malzemeleri ince bir macun haline getirin. Macunu cildinize uygulayın ve 15 dakika bekletin. Ilık suyla durulayın ve cildinizi kurulayın. Hafif bir nemlendirici uygulayın. Bu yüz maskesini haftada 2 veya 3 kez kullanın.