genel

Faturalarda yeni düzenleme! O ücret yansıtılmayacak

Yargıtay tarafından su faturalarında yer alan o ücretlere yönelik karar verildi. Tüm abonelerin faturasında görünen ücretin artık ödenmesine gerek kalmayacak..

Abone Ol

Milyonlarca vatandaşı yakından ilgilendiren su faturaların yönelik yeni düzenleme yapıldı. Yargıtay, bundan sonraki süreçte su faturalarında yer alan o ücretin ödenmemesine yönelik emsal bir karara vardı.

Bir otel işletmesi, 2018'de başka bir kişi tarafından üzerine alındıktan sonra, belediye personelleri tarafından 755 bin lira atık su maliyeti ve kaçak atık su cezası uygulandı.

Bunun üzerine işletme, daha öncesinde devralınan yıla ait cezayı yatırmamak ve devralındıktan sonraki atık su maliyetini tespit etmek için dava yoluna gitti.

Yerel mahkeme kararında, davayı onaylamadı; ancak istinaf mahkemesi, devralınan dönemlerdeki atık su maliyetinin ödenmesini istedi.

Yargıtay 3. Hukuk Dairesi, istinaf kararını kabul ederek, "Kendi taşınmazındaki kuyudan su çıkararak kullanılan kişi ve kuruluşlardan kaçak su bedeli alınamayacağı, üretilen atık suyun kanalizasyon tesislerine verilmesi halinde atık su bedeli alınabileceği" şeklinde değerlendirme yaptı.

Verilen bu kararın ardından, su harcanmasına ve atık su tahliyesine dair yeni bir değişiklik uygulandı.

Bundan sonra, kendi taşınmazındaki kaynaktan su çıkaranlar için kaçak su maliyeti uygulanmayacak, ancak üretilen atık suyu kanalizasyona ulaştıranlardan atık su bedeli uygulanacağına dair karara varıldı.