genel

Fazla tüketmenin zararlı olduğu 6 süper besin

Abone Ol

1.Brokoli bağırsaklarınızı rahatsız edebilir Brokoli; lif, protein, C vitamini, potasyum ve diğer vitaminler ile mineraller açısından çok zengindir. Bununla birlikte araştırmalar, brokoli gibi turpgiller ailesinden olan sebzelerin tüketilmesinin bağırsakları irrite ederek gaza neden olduğunu ortaya koymuştur.Ayrıca aşırı brokoli tüketimi, yüksek K vitamini içeriği nedeniyle kalp ve kan inceltici ilaç kullanan kişilerde de tehlike sonuçlara yol açabilir.

2.Somon kanınızı fazla sulandırabilir Somon, enflamasyonu azaltmak için iyi bir yağsız protein ve omega-3 yağ asitleri kaynağıdır. Ancak somon birçok kişi için en iyi seçenek olsa da omega-3’ün aşırı tüketimi birtakım sıkıntılara yol açabilir. 4 Bunların başında da kan sulandırıcı etkisi ön plana çıkıyor. Ayrıca araştırmalar somon dahil aşırı miktarda balık tüketiminin kandaki cıva seviyelerini artırabildiğini ortaya koymuştur.

3.Tarçın zehirleyebilir Tarçın, yüksek antioksidan içeriğine sahip; kalp hastalığı riskini düşüren, kan şekerini dengeleyen bir süper gıda olarak kabul edilir. Ancak tüm yararlarına rağmen bir yetişkin günde 1 çay kaşığından daha fazla tarçın tüketmemeli, neden mi? 6 Araştırmalar, çok fazla tarçın tüketmenin içerdiği kumarin nedeniyle toksik olabileceğini ortaya çıkardı. Kumarin, özellikle karaciğer problemleri olan kişiler için tehlikelidir ve aşırı alımda karaciğer hasarına neden olabilir .

Farklı kumarin seviyelerine sahip farklı tarçın türleri vardır: Bunlar: Cassia tarçın (+% 1 kumarin): Yaygın olarak kullandığımız "normal tarçın" olarak kabul edilir. Seylan tarçın (% 0,04 kumarin): "Gerçek tarçın" veya "Meksika tarçın" olarak da bilinir. Korintje tarçın (% 4 kumarin): Kuzey Amerika'da en popüler tarçın çeşididir. Saigon tarçın (% 8 kumarin): Diğer tarçınlara kıyasla daha güçlü ve daha tatlıdır.

4.Avokado yağ birikimine sebep olabilir Avokado, yüksek besleyici özellikleri nedeniyle son yıllarda bir süper gıda olarak dünya çapında popülerlik kazanmıştır. Tek bir porsiyon avokado, K vitamini ihtiyacımızın dörtte birini, folat ihtiyacımızın beşte birini ve günlük E vitamini ihtiyacımızın onda birini sağlar. 9 Bu yağlı meyve aynı zamanda omega-3 ve lif bakımından da zengindir. Ancak çok fazla avokado tüketmek enflamasyona, şişkinliğe ve mide rahatsızlıklarına neden olabilir.

Avokado, yağlı yapısından dolayı yüksek kaloriye de sahiptir. Her ne kadar sağlıklı bir tercih olsa da kilo almaya neden olur. Günlük beslenmenize avokado eklemeyi planlıyorsanız uzmanlar 50 gram veya avokadonun yaklaşık üçte biri ila yarısını yemenizi öneriyor.

5.Kombucha mide asidini artırabilir Kombucha (kombuça), antioksidan ve probiyotik bakımından zengin fermente bir tatlı çaydır. Tarihçesi Çin'de M.Ö 220 yıllarına kadar uzanan kombuça çayı, günümüzde sağlıklı bir süper gıda ve detoks için içeceği olarak tercih ediliyor. 13 Ancak bu çay, zayıf bağışıklık sistemine sahip insan için faydalı değildir. Pastörize edilmemiş halde servis edildiği için farklı türde bakteri ve maya ihtiva eder. 14 Ek olarak çok fazla kombuça çayı tüketmek mide asidinizi artırarak rahatsız edebilir. Ayrıca içerdiği şeker, kan şekerinin yükselmesine ve fazla kilo alımına yol açabilir

6.Yeşil çay ağrı ve sızılara yol açabilir Yeşil çay, yüksek antioksidan içeriği nedeniyle dünyanın en sağlıklı içeceklerinden biri olarak gösterilir. Yeşil çaydaki antioksidanlar kanser ve kalp hastalığı riskini azaltmak, yağ yakmak ve beyin fonksiyonlarını geliştirmek için çok faydalıdır. Ancak aşırı miktarda tüketilmesi özellikle yüksek kafein içeriği nedeniyle yan etkilere sebep olabilir. 16 Çok fazla kafein tüketmenin etkileri arasında uykusuzluk, baş ağrısı, çarpıntı ve mide ekşimesi bulunur. Kafeinli ürünlere toleransı düşük olanlar için yeşil çay asitlik ve hazımsızlığa da yol açabilir. Uzmanlara göre günde 2 ila 3 bardak yeşil çay tüketmek, ortalama bir yetişkin için fazlasıyla yeterli.