genel

FIFA'dan Antalyaspor'a flaş yasak! Süresiz oldu

FIFA tarafından 2023 Aralık ayı döneminden beridir 3 transfer cezası olan Süper lig grubu Bitexen Antalyaspor'un cezasını süresiz olarak değiştirildi.

Abone Ol

FIFA tarafından 2023 Aralık ayı döneminden beridir 3 transfer cezası olan Süper lig grubu Bitexen Antalyaspor'un cezasını süresiz olarak değiştirdi.

Borçların kapanması gerekiyor FIFA'nın 7 Mart günü almış olduğu karar 11 Mart pazartesi günü FIFA'nın yasaklar hakkında resmi internet adresi paylaşıldı. Bununla beraber Antalyaspor ihtilaflı oyunculara borçlarını verene kadar transfer sağlayamayacak. Süresiz transfer yasağının kulüp borçlarının hepsini kapatana kadar devam ederken dönem yasaklarında ise kısım kısım ödemeler sağlanıyor.

Diğer taraftan daha öncesinden FIFA tarafından 3 dönem transfer yasağı cezası olan Ankaragücü, ara transfer süreci esnasında borçlarını vermiş ve transfer yasağı silinmişti. Ancak bu hafta paylaşılan yeni sıralamada Ankaragücü kulübüne 3 dönemlik yeni bir transfer yasağı daha verildiği anlaşıldı. Bununla beraber geçtiğimiz hafta 3 dönem transfer yasağı sunulan Tümosan Konyaspor ile birlikte Süper Lig'de transfer yasaklı kulüp sayısı üçe çıkmış olduğu kaydedildi.

Antalyaspor’un şu an için Erkan Eyibil, Amar Gerxhaliu ve Gustavo Blanco Leschuk’tan kaynaklı yaklaşık 780 bin Euro’luk transfer engeli olurken, yeni evraklar da kısa zaman içerisinde kulübe gönderilecek. Kırmızı-Beyazlılarla geçen sezonun devre arasında sözleşmesini tek taraflı olarak fesih eden Luiz Adriano’nun açmış olduğu davanın kısa zaman içerisinde sonuçlandırılması ve Kırmızı-Beyazlıların bahsi geçen davalar için yatırması gereken miktar yaklaşık 1.5 milyon Euro olarak kaydedildi.

Jehezkel  Olayı Trabzonspor maçında kaleye ulaştrdığı golün sonrası yapmış olduğu sevinçten dolayı olaylı bir şekilde Türkiye’ye veda eden Sagiv Jehezkel, şubat ayı içerisinde FIFA’ya ulaşarak  Antalyaspor’a şikayette bulundu. Kırmızı-Beyazlıların, sözleşmesinin sürmesi gerekçesiyle antrenmanlarda ye alması için davet edildiği İsrailli futbolcu, avukatları Roi Rosen ve Tal Segev aracılığıyla FIFA’ya başvururken, Antalyaspor’dan tazminat olarak 1 milyon 260 bin Euro istediği ayrıca belirtildi.