genel

Fön nasıl çekilir?

Abone Ol

Birazdan vereceğimiz yöntemlerle kısa sürede zorluk ve zahmet çekmeden güzel fönlü saçlara sahip olabileceksiniz. Tek yapmanız gereken vereceğimiz aşamalara harfiyen uymak. İşte 5 aşamada fön çekme teknikleri… 1. Aşama Saçınızı yıkadıktan sonra üzerindeki nemi havlu yardımıyla iyice alın. Daha sonra geniş taraklı saç fırçasıyla saçınızı tarayın. Fön makinesiyle kurutun Eğer elektriklenme problemi yaşadıysanız durulanmayan saç bakım kremi ile elektriklenmeyi önleyebilirsiniz. Ancak burada tek dikkat etmeniz gereken nokta saçlarınızın iyice kurumuş olmasıdır. Hafif nemli saça çekilen fön, saç kuruduktan sonra bozulacaktır.

2. Aşama Bu aşamada saçlarınızı tutamlara ayırmanız gerekir. ancak tutamlara ayırırken yoğunluklarına dikkat ederek ayırmalısınız. Saçlarınızın arka kısmını yatay bir çizgiyle iki ayırın. Tepede kalan saçı ise hafifçe toplayın. Orta kalınlıkta yuvarlak bir fırçayı saç diplerine yerleştirin. Fön makinesiyle birlikte aşağı doğru ilerleyerek saçı düzleştirin. En son tepedeki tutamlara aynı şekilde fönü çekmeye başlayın.

3. Aşama Her bir tutama fön makinesiyle fön çekerken saçın ucuna geldiğinizde fırçayı dik olarak tutun. Uçlarının içe doğru olmasını veya dışa doğru olmasını istiyorsanız dilediğiniz yöne göre fırçanın konumunu ayarlayabilirsiniz. Ancak fönü çekerken fön makinesini saç uçlarında bekletmeniz gerekir. Böylelikle saçlar daha düz ve şekilli görünür.

4. Aşama Eğer saçınızın hafif dalgalı bir görünüme kavuşmasını istiyorsanız fön çektikten sonra saçınızın orta kısmından başlayarak kalın maşa yardımıyla saçlarınızı hafif dalgalı konuma getirebilirsiniz.

5. Aşama Saçlarınızın mükemmel bir görünüme kavuşması için son olarak saç yağları yardımıyla saçınızda oluşan elektriği alabilirsiniz. Böylelikle daha parlak ve canlı görünecektir.