genel

Galatasaray'da 50 milyon TL'lik dev operasyon!

Abone Ol

Transfer döneminde kadrosunu güçlendirme çalışmaları dolayısıyla takıma 7 yeni oyuncuyu katan Galatasaray'da takım içindeki operasyonlar devam ediyor.

Kadrosunu Arda Turan, Etebo, Emre Kılınç ve Elabdellaoui gibi isimlerle güçlendiren Sarı Kırmızılı ekip, takımda yüksek maliyeti nedeniyle göndermek istediği oyunculara yeni kulüp bulamadı.

Transfer döneminin son günlerinde kemer sıkma politikası nedeniyle orta sahaya beklenen 6 numara takviyesini gerçekleştirmeyen Galatasaray'da hareketlilik tüm hızıyla devam ediyor. AYRILMAK İSTEMEDİLER Feghouli ve Belhanda gibi isimleri yüksek maliyetleri nedeniyle takımdan gönderme planları yapan yönetim, oyuncuların takımdan ayrılmak istememesi nedeniyle oyuncuları takımda tuttu.

Maaş yükü yüksek olan oyunculardan indirim yapmasını talep eden yönetim, bu çağrıya olumsuz yanıt veren futbolcuların ücretlerinde de zorunlu kesintiye gitti.

50 MİLYON TL! Yönetim, Belhanda ve Feghouli de dahil tüm takıma uyguladığı yüzde 15’lik maaş kesintileri sonrasında 50 milyon TL’yi kasasında tutacak.

Maaş bütçesinde 10 milyon Euro tasarruf edildi. Mevcut kadroda oyuncuların sözleşmelerinde 30.6 milyon Euro ve 38.1 milyon TL garanti para yazarken, teknik direktör Fatih Terim ve yardımcıları ile birlikte A Takım'ın toplam maliyeti 40 milyon Euro seviyesine çekildi.

YÜZDE 15 KESİNTİ Sabah'ın haberine göre; Her ay Florya'ya 4 milyon Euro'ya yakın ödeme yapan sarı kırmızılı yönetim, futbolculardan sadece Belhanda- Feghouli ikilisinin kabul etmediği %15 kesintiyi tüm takıma uygulamaya başladı.

Bu operasyonla Galatasaray'ın kasasında sezon boyunca 50 milyon TL kalacak. Sarı-kırmızılı kulüp ağustos ayında Belhanda ve Feghouli'nin imzaladığı borçsuzluk kağıdını da UEFA'ya yollamıştı.

502 BİN EURO İNDİRİM G.Saray, Belhanda'ya yaptığı %15'lik kesinti ile 3 milyon 350 bin Euro alan oyuncudan 502 bin Euro civarında indirim yapmış oldu.