genel

Geçerliliği Biten Ehliyetler İçin Uyarı Geldi, Ehliyet Süresi Nasıl Uzatılır?

Karayolları Trafik Yönetmeliği'nde yapılan değişiklikle, mevcut sürücü belgelerinin değiştirilmesi süreci 1 Ocak 2016'dan itibaren başlamıştı. Ancak, yeni tip çipli ehliyete geçiş süresi başlangıçta 31 Aralık 2022 olarak belirlenmişti. 19 Ekim 2022'de alınan bir kararla bu süre, 31 Aralık 2024'e kadar uzatıldı.

Abone Ol

Geçerlilik süresi sona eren eski tip sürücü belgeleriyle araç kullananlara, Karayolları Trafik Kanunu'nun 39/3 maddesi uyarınca idari para cezası uygulanacak. Bu nedenle, sürücülerin ehliyetlerini 31 Aralık 2024'e kadar yenilemeleri gerekiyor.

Ehliyet yenileme işlemleri için randevu almak isteyenler, Alo 199 Çağrı Merkezi veya randevu.nvi.gov.tr web portalını kullanabilirler. Randevu alınan tarih ve saatte gecikme durumunda başvurular, diğer randevulu kişilerin işlemlerinin tamamlanmasından sonra kabul edilecektir.

Eski tip sürücü belgesine sahip olanlar, değiştirme ücreti olarak 15 lira ödeyerek ehliyetlerini 31 Aralık 2024'e kadar yenileyebilirler. Bu süreç için adım adım rehber ise randevu.nvi.gov.tr sayfasında bulunabilir. Ehliyetini yenilemeyenler, geçerliliğini yitiren belgelerle araç kullanmaları halinde idari para cezası ile karşılaşabilirler.

ADIM ADIM EHLİYET YENİLEME RANDEVUSU Randevu.Nvi.Gov.Tr sayfasına gidin ve 'Sürücü Belgesi' sekmesine tıklayın.

Gelen ekrandan kabul ediyorum sekmesine tıklayın.

İsim, soyisim, T.C. kimlik no, telefon bilgileri, doğum tarihinizi gün ay yıl şeklinde doldurun ve güvenlik kodunu yazın. Daha sonra devam et butonuna tıklayın.

Size uygun olan il ve ilçe seçeneklerini işaretleyerek ileri butonuna tıklayın.

Size uygun olan il ve ilçe seçeneklerini işaretleyerek ileri butonuna tıklayın.

Tarih ve saat seçerek ileriye tıkayın

Cep telefonunuza gönderilen onay kodunu girin ve ardından ileri butonuna basın. Randevu işlemini bu adımlardan sonra tamamlamış olacaksınız. Randevu bilgileri ile ilgili detaylı bilgiler telefonunuza mesaj olarak gönderilecektir.