Geleneksel Çocuk Oyunları Müfredatta, MEB'den 100 Oyun Kılavuzu Yayınlandı!
Milli Eğitim Bakanlığı, okul öncesi, ilkokul ve ortaokul öğrencilerine yönelik "Yüz Yüze 100 Çocuk Oyunu" adlı kılavuz kitap ve bu oyunlara ilişkin videolar hazırlayarak, geleneksel çocuk oyunlarını yeniden canlandırmayı amaçlıyor
Abone Ol
Bakan Yusuf Tekin, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, çocukların oyun yoluyla dünyayı keşfettiklerini ve bu oyunların, özgüvenin, çalışma disiplininin ve toplumsal becerilerin gelişimine katkı sağladığını belirtti.
"Çatlak patlak", "istop", "çömlek", "bız bız", "beştaş", "altın bilezik", "gölge kovalamaca", "köşe kapmaca", "mendil kapmaca", "sek sek", "tombik", "yağ satarım bal satarım" gibi birçok geleneksel çocuk oyunu, kaybolmaya yüz tutmuş kültürel mirası yaşatmak adına Bakanlık tarafından öne çıkarılıyor.
Bakan Tekin, ekran bağımlılığı ve obezite gibi sorunlarla mücadelede geleneksel oyunların önemine vurgu yaparak, çocukları bu oyunlarla buluşturmanın faydalarını dile getirdi.
Bakanlık tarafından hazırlanan kılavuz kitap ve videolar, öğrencilere bu oyunların kurallarını, nasıl oynandığını ve hangi materyallerin kullanıldığını öğretmeyi amaçlıyor.
Özellikle okul bahçelerinde fiziki düzenlemelerle çocuk oyunlarına daha fazla alan ayrılacak ve bu sayede geleneksel çocuk oyunları şenlikleri düzenlenerek öğrencilerin bu kültürel mirası daha yakından tanımaları sağlanacak.
Temel Eğitim Genel Müdürlüğü'nün bu inisiyatifi, çocukların bilişsel, fiziksel, sosyal ve duygusal gelişimlerine katkı sağlamanın yanı sıra kültürel değerlerin gelecek nesillere aktarılmasına önemli bir katkı sunuyor.
Uygulama kitabı, çocuklara geleneksel oyunların eğitimdeki işlevleri hakkında farkındalık kazandırarak, sınıf dışında da bu oyunlarla etkileşimde bulunmalarını teşvik ediyor. Bakan Tekin, bu değerli çalışmanın çocukların sağlıklı, mutlu ve başarılı bir şekilde büyümelerine katkı sağlamasını umuyor.
Gelişmelerden haberdar olmak istiyor musunuz?
Google News’te Kamudanhaber sitemize
abone olun.