genel

Ghee yağının faydaları nelerdir?

Abone Ol

Tereyağının eritilmesiyle elde edilen Ghee yağı için sütten kalma katı cisimlerin arıtılması gerekiyor. Bu renkli yağın birden çok faydası bulunuyor.

Evde kolaylıkla hazırlayabileceğiniz bu yağ için ihtiyacınız olan tek şey bir organik tereyağı. Gelin sağlık açısından oldukça faydası bulunan bu yağın önce faydalarını daha sonra yapım aşamasını sizlerle paylaşalım.

- Kanserden koruyor İçerdiği linoleik asit ile vücudu kanserojen, arter plağı ve şeker hastalığına karşı korumaktadır. Bu etkisi sayesinde araştırmacılar, ghee yağının kalp krizi ve kardiyolojik hastalıkların önlenmesine de yardımcı olabileceğini söylüyor.

Kolesterolü düşürüyor Ghee yağı, hem kanda hem de bağırsaklarda kolesterolü düşürüyor.

- Kolon kanserinin gelişmesini engelliyor Bütirik asit bakımından zengin olan Ghee yağı, bağırsaktaki bakteri, fiberi bütirik asite dönüştürür. Bu nedenle bağırsak duvarlarını korumaktadır. Dolayısıyla ilerde gelişebilecek olan kolon kanserini de büyük ölçüde engellemeye yardımcı olur.

Ghee yağını evde kolaylıkla hazırlamak için uygulamanız gereken adımlar...

- Önce çelik bir tencerenin içerisine tereyağını boşaltın. Daha sonra yağı yakmayacak şekilde tencerede 20 dakika boyunca kaynatın.

- Daha sonra oluşan köpükleri temizleyin. Tencerenin altında kahverengi çözeltiler oluşmaya başladığında yağı ocaktan alın.

- Bir süzgece temiz bir tülbentle bağlayıp yağı süzün. Kalan sarı karışımı cam bir kavanozda saklayabilir ihtiyaç halinde yemeklerinizde veya kahvaltılarınız da kullanabilirsiniz.