genel

Gidilmesi cesaret isteyen, dünyanın en tehlikeli 10 ulaşım yolu

Abone Ol

Görünce içinizi ürperten geçmesi cesaret isteyen bu tehlikeli yolların kimi patikalarda kimi ise dağ yamaçlarında yer alıyor. İşte görünce dahi içinizi ürperten dünyanın en tehlikeli 10 ulaşım yolu...

Zoji La, Hindistan Doğal yollarla oluşan bu dağ yolu 9 kilometre uzunluğunda... Ladakh ve Keşmir bölgelerini birbirine bağlıyor ve iki bölge arasında ticaret ve taşımacılık için kullanılıyor.

Yungas Yolu, Bolivya Bu yol tam 300 yıllık bir geçmişe sahiptir. Bir tarafında dik dağlar bir tarafında 600 metrelik bir uçurumun bulunuyor. Tabi en çok maceraperestler tarafından tercih ediliyor.

Atlantik Okyanusu Yolu, Norveç Atlantik Okyanusu üzerinde yer alan bir ada parçasıyla, karayı birbirine bağlayan bu yol, Norveç’te bulunuyor. Uzunluğu 8.3 kilometre. Manzarasıyla ilgi çeken yol, fırtınalı havalarda oldukça zorlu.

Guoliang Tüneli, Çin Çin’de yerli halk tarafından yapılan bu dağ tüneli, yerlilerin köyü ile dış dünyayı birbirine bağlayan tek ulaşım yolu olma özelliği taşıyor.

Gois Geçidi, Fransa Fransa’nın Vendée bölgesi kısmında Île de Noirmoutier ve Beauvoir-sur-Mer arasında yer alan bu geçit, gün içerisinde su gelgitleri nedeniyle sadece birkaç saat açık olan bir yapıya sahip.

Tianmen Dağ Yolu, Çin 99 dik dönüşten ve 10 kilometre uzunluğuna sahip bu yol sürücüler için zorlu bir yolculuk sunuyor. Yolun başlangıcıyla bitişi arasındaki yükseklik farkı toplamda 1000 metre.

Hana, Hawaii Dar geçitli yol toplamda 59 köprüyle birbirine bağlıyor. Köprülerin 46’sı ise tek şeritten oluşuyor. 112 kilometreden oluşan bu yol, Hawaii’nin Maui adasında bulunan Kahuluyi ve Hana yerleşim bölgelerini birbirine bağlıyor.

Kolima, Rusya Yerel halk bu yolu atmosferi nedeniyle "Ölüm Yolu” olarak adlandırıyor. Rusya’nın uzak doğusunda yer alan Yakutsk ve Magadan şehirlerini birbirine bağlayan yol, 1932 yılında ilk 90 kilometresi tutuklu hükümlüler tarafından yapılan yolun inşası 1953 yılında tamamlandı.

Bonette Geçidi, Fransa Dik ve beklenmedik dönüşlere sahip olan bu yol, Fransa Alpleri’nde yer alıyor. 2000 metre yükseklikte bulunuyor.

Kafkasya Yolu, Rusya Kafkasya bölgesinde bulunan bu dar yol, Soçi şehri ve Ritsa gölü arasında bağlantı kuruyor. Aynı zamanda korkunç ve etkileyici bir yapıya sahip yol, en az bir kez görmeye değer nitelik taşıyor.