genel

Girmenin yasak olduğu dünyanın en gizemli adası

Abone Ol

Kuzey Sentinel Adası'nda yaşayan Sentinel kabilesinin yaklaşık 60.000 sene önce Afrika'dan Asya'ya göçtükleri tahmin ediliyor. Medeniyeti reddeden bu vahşi kabile adaya kimseyi sokmuyor. İşte gizemli Sentinel Adası'nın ilginç hikayesi...

Kuzey Sentinel Adası, Bengal Körfezi'ndeki Andaman Adaları'ndan biri ve Hindistan devletinin Andaman ve Nikobar adaları yönetiminde. Ada halkını oluşturan Sentinel kabilesinin yaklaşık 60.000 sene önce Afrika'dan Asya'ya göçtükleri tahmin ediliyor.

Modern toplumların adım atmakta zorlandıkları ve hakkında çok az şey bilinen bu gizemli adanın fotoğrafları çoğunlukla NASA tarafından çekilmiş uydu görüntülerinden oluşuyor.

Adanın yakınından geçen gemiler kaza yaptıklarında ya da karaya oturduklarında kabile oklarla kazazedelere saldırıp adaya sokmamışlar.

1981'de Pamana bandıralı bir gemi ada açıklarında karaya oturmuş. Gemidekiler kurtarılmayı beklerken ada halkının saldırısına uğramışlar.

Sentinel kabilesi dış dünyayla teması tümden reddediyor ve modern toplumla ilişki kurmayı asla kabul etmiyorlar.

1880'lerde İngiliz antropologlar ada halkı üzerinde araştırma yapmak için adadan 6 yerliyi kaçırmışlar. Ancak daha önce dış dünyayla temas etmemiş bu insanlar hastalıklara karşı hiçbir bağışıklığa sahip değiller. Bu da onlar için ölümcül bir durum yaratıyor.

Çeşitli hediyelerle adaya yaklaşıp Sentinel kabilesiyle dostluk kurmayı deneyen gezginler ve bilim insanları asla hoş karşılanmamış ve yanan oklar, büyük taşlar fırlatan sapanlarla adadan uzak tutulmuşlar.

Çeşitli hediyelerle adaya yaklaşıp Sentinel kabilesiyle dostluk kurmayı deneyen gezginler ve bilim insanları asla hoş karşılanmamış ve yanan oklar, büyük taşlar fırlatan sapanlarla adadan uzak tutulmuşlar.

Adaya yapılan son ziyaret Hint bilim insanı T.N. Pandit tarafından gerçekleştirilmiş. Ada halkı şaşırtıcı bir biçimde bilim insanına dostça davranmış.

Ancak T.N. Pandit bu ziyaretten sonra hükümetine bir daha adaya gitmemeleri gerektiğini, bunun sadece kendilerini değil bulaşıcı hastalık riski yüzünden ada halkını da tehdit edeceğini söylemiş.