genel

Gribe iyi gelen çaylar neler? Grip nasıl geçer?

Abone Ol

Kış aylarında yaşanan soğuk algınlığı, grip gibi hastalıklara karşı kuvvetli olmak için alınabilecek doğal tedbirler vardır. Hemen ilaca sarılmak yerine bitki çaylarını içerek bünyenizi hastalıklara karşı kuvvetlendirmeniz mümkündür.

Zencefil çayı İltihap giderici özelliği ile bilinen zencefil, özellikle boğazdaki olmak üzere vücudunuzdaki iltihapların da temizlenmesini sağlar. Mide bulantısına iyi gelen zencefil çayını tüketerek bu şikayetinizden de kurtulabilirsiniz. Vücudun terlemesini kolaylaştıran zencefil çayı grip kapılsa bile atlatılmasını kolaylaştırır.

Ekinezya çayı Bağışıklık sistemini kuvvetlendirici etkisi büyük olan ekinezya çayı sizi gripten korur. Düzenli tüketildiğinde üst solunum yolları enfeksiyonlarına karşı daha dayanıklı olursunuz. Ekinezya çayıyla vücudun direncinin artmasıyla birlikte olası virüsler de ortadan kalkar. Ayrıca vücuttaki yaraları iyileştirme özelliğine de sahiptir.

Nane Çayı Griplerde ve mide bulantısında eskilerden bu yana tercih edilen nane çayı vazgeçilmezlerden biridir. Nane mentol etkisiyle nefesin açılmasını sağlar. Balgam söktürücü özelliği bulunan nane çayı ile rahatlama sağlayabilirsiniz. İçerisindeki besleyici maddeler ile hastalıklara karşı daha kolay savaşılır.

Yeşil çay Metabolizmayı hızlandırıcı özelliği ile kilo vermeyi kolaylaştıran yeşil çayın farklı marifetleri de vardır. Yüksek oranda antioksidan içeren yeşil çayı düzenli tüketerek vücudu toksinlerden arındırarak mikroplara karşı savunma kazanmasını sağlayabilirsiniz. Mecbur kalmadıkça antibiyotik kullanmamalı ve onun yerine yeşil çay tüketmelisiniz.

Ihlamur çayı Özellikle boğaz enfeksiyonları üzerinde olumlu etkileri bulunan ıhlamur çayı ile gribi önleyebilirsiniz. Ağrı kesici ve iltihap giderici özellikleriyle de oldukça tercih edilen bir çaydır. İçeriğindeki vitaminler son derece faydalıdır ve idrar söktürücü özelliği de bulunmaktadır

Adaçayı Kış aylarında en çok tüketilen bitki çaylarından biri de ada çayıdır. İltihap giderici ve enfeksiyonlara karşı koruma görevi üstlenen adaçayını tüketmek gribe karşı vücudunuzda kalkan oluşmasını sağlar. Özellikle üst solunum yolları enfeksiyonlarında oldukça etkilidir.

Papatya çayı Vücudun dinlenmesini ve sakinleşmesini sağlayan papatya çayı kışın sıklıkla tercih edilir. Ağrı kesici etkisi ile gribin neden olduğu boğaz ağrıları üzerinde etkilidir. Ayrıca rahat bir uyku düzeni sağladığından hastalıklara karşı dirençli olunmasını sağlar.

Mürver çayı Soğuk algınlığı ve grip hastalıklarında sıkça tüketilen mürver çayı aslında çok bilinmemesine rağmen oldukça şifa doludur. Vücudun terlemesini sağlayan bu çay ile hastalık daha kolay atlatılır. Ateş düşürücü ve kanı temizleyici özelliği vardır.

Tarçın çayı Antioksidan ve anti bakteriyel özelliği ile grip savar bir çaydır. Tarçın çayı ile inatçı gıcık şeklindeki öksürüklerden de kurtulabilirsiniz. Vücuttaki mikropların da atılmasını sağlayan tarçın çayı oldukça faydalıdır.