genel

Hafta sonu marketler kaça kadar açık? 22-23 Mayıs marketler kaçta açılıyor, kaçta kapanıyor?

Abone Ol

Tam kapanma sonrasında 17 Mayıs’tan itibaren uygulanmaya başlayan kademeli normalleşme sonrasında marketlerin çalışma saatleri de merak edilmeye başladı. İçişleri Bakanlığı'nın yayımladığı Kademeli Normalleşme Tedbirleri Genelgesi'nde marketlerin açılış ve kapanış saatleri ile ilgili ayrıntılar yer aldı. Peki, Hafta sonu marketler kaça kadar açık? 22-23 Mayıs marketler kaçta açılıyor, kaçta kapanıyor? İşte A101, BİM, ŞOK çalışma saatleri 2021! Hafta sonu sokağa çıkma yasağında BİM, ŞOK ve A101 marketlerin çalışma durumu ile ilgili detaylar merak ediliyor. Hafta içi ve hafta sonu farklı çalışma saatleri bulunan marketlerle ilgili son durum araştırılıyor. Kademeli normalleşme dönemine geçilmesiyle beraber yeni alınan tedbirler kapsamında hafta sonu marketlerin çalışma saatleri belli oldu. Kademeli Normalleşme Tedbirleri Genelgesi'nde marketlerin çalışma saatleri yer aldı. Peki, marketler saat kaça kadar açık (hafta sonu)? Cumartesi-Pazar marketler saat kaçta açılıyor, kaçta kapanıyor 2021?

Covid-19 tedbirleri kapsamında ülke genelinde bu akşam 21:00'dan itibaren hafta sonu kesintisiz uygulanacak sokağa çıkma kısıtlaması başladı. İçişleri Bakanlığı, söz konusu yasaklarda market, manav, kasap gibi temel ihtiyaç ürünlerinin satışına dair düzenlemeleri duyurmuştu.

Marketler hafta sonu yani 22-23 Mayıs Cumartesi-Pazar günü 10.00-17.00 saatleri arasında faaliyet gösterebilecek.

İçişleri Bakanlığı'nın yayımladığı Kademeli Normalleşme Tedbirleri Genelgesi'nde marketlerin çalışma saatleri ile ilgili şu detaylar yer aldı; Tam gün sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak Cumartesi-Pazar günlerinde bakkal, market, manav, kasap, kuruyemişçi ve tatlıcılar 10.00-17.00 saatleri arasında faaliyet gösterebilecek, vatandaşlarımız zorunlu ihtiyaçlarının karşılanması ile sınırlı olmak ve araç kullanmamak şartıyla (engelli vatandaşlarımız hariç) ikametlerine en yakın bakkal, market, manav, kasap, kuruyemişçi ve tatlıcılara gidip gelebilecektir.

Pazartesi- Salı- Çarşamba- Perşembe ve Cuma günleri marketler 09.00- 20.00 arasında hizmet vermesi bekleniyor.

Cumartesi- Pazar hafta sonu marketler 10.00-17.00 arasında açık olacak.