genel

Hafta sonu sokağa çıkma yasağı kaldırıldı mı, yasak olacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan tarih vererek duyurdu: Kriterlere göre aşamalı olacak

Abone Ol

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mart aşılamada çok büyük mesafe kat edeceğimiz bir ay olacaktır. İllerimizi Sağlık Bakanlığımızın belirlediği kriterlere göre 4 gruba ayırarak Mart ayı itibarıyla kademli normalleşme sürecini başlatıyoruz. İllerimizi vaka ve aşı oranları gibi kriterlere göre düşük, orta, yüksek ve çok yüksek riskli olarak sınıflandıracağız. Salgın tedbirleriyle sebebiyle işine ara vermek zorunda kalan restoran, kafe, kıraathane vb. esnaflarımızı rahatlatacak yol haritası önümüzdeki günlerde açıklanacaktır. Hafta sonu uygulamasından başlayarak sokağa çıkma sınırlamasını da illerimizdeki vaka, aşılama ve diğer ilgili kriterlere göre aşamalı şekilde kaldırıyoruz. Vatandaşlarımız bu konuda ne kadar dikkatli olur, ne kadar hassas davranır, kendi illerindeki görünümü ne kadar iyileştirirlerse normalleşme takvimi de o derece hızlı ilerleyecektir. Tüm vatandaşlarımdan bir kez daha yürüttüğümüz mücadeleye destek vermesini istirham ediyorum. dedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti: "Restoran, kafe, kıraathane ve benzeri esnafımızı rahatlatacak adımların yol haritası önümüzdeki günlerde açıklanacaktır. Hafta sonu uygulamasından başlayarak sokağa çıkma sınırlamasını illerde vaka, aşılama ve diğer kriterlere göre aşamalı şekilde kaldırıyoruz. İllerimizi vaka, aşı oranları gibi kriterlere göre düşük, orta, yüksek, çok yüksek riskli olarak sınıflandıracağız. Normalleşme takvimini de buna göre yürüteceğiz. Biraz daha sabrederek, biraz daha fedakarlık yaparak bu musibeti tehdit olmaktan çıkartabilecek bir yerde duruyoruz."

HAFTA İÇİ - HAFTA SONU SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI SAATLERİ İçişleri Bakanlığının genelgesi doğrultusunda hafta içi 21:00 - 05:00 arasında uygulanan hafta sonu ise cuma akşamı saat 21.00'de başlayan ve pazartesi saat 05.00'te sona eren sokağa çıkma kısıtlaması hakkında yeni bir açıklama yapılmadı. İçişleri Bakanlığı geçtiğimiz aylarda yayınladığı genelgede ikinci bir açıklamaya kadar kararın süreceğini belirtmişti.

Sokağa çıkma yasağı haftaiçi saat 21:00 - 05:00 saatleri arasında uygulanırken, hafta sonları ise tam zamanlı olarak devreye giriyor. Hafta sonu vatandaşlar temel ihtiyaçlarını karşılamak için sokağa çıkabilirken, market, manav, kasap, fırın gibi işletmelerin hepsi belirli saatlerde hizmet veriyor.