genel

Hangi çorba hangi hastalığa iyi geliyor?

Abone Ol

Ezogelin çorbasının faydaları Besin değeri oldukça yüksek olan mercimek vücuda ve zihne güç verir.Bağışıklık sistemini kuvvetlendirir.Enerji verir ve yorgunluğu giderir.

Yayla çorbasının faydaları Yoğurt yüksek kolesterol ve diyabet hastaları için oldukça faydalıdır.Kötü kolesterolü düşürür, iyi kolesterolü yükseltir ve yağların harcanmasını kolaylaştırarak şişmanlamayı önler.Bağırsaklarda faydalı mikropların oluşumunu hızlandırır.

Tavuk çorbasının faydaları Küçük et ve tavuk parçacıklı çorbalar enerji verir tok kalmanızı sağlar.Tavuk sulu sebze çorbaları, nötrofil ismi verilen iltihap hücrelerini engelliyor.Tavuk ve piliç; protein, madensel tuzlar ve vitamin kaynağıdır.

Mantar çorbasının faydaları Ayrıca mantarda A, B, D, P ve K vitaminleri ile kalsiyum, potasyum, fosfor ve bakır mineralleri de bulunur.Protein ve demir açısından çok zengindir.Bol miktarda demir minerali içeren mantar, kansızlığa iyi gelir.

Brokoli çorbasının faydaları A, E ve C vitaminlerini içermektedir. İçerdiği flavonoidler bakımından bağışıklık sistemimizi güçlendiren bir özelliğe sahiptir.Brokoli içerdiği bazı indol ve indol türevleri (bitkisel hormonlar) açısından ayrı bir önem taşımaktadır. Bu sayede vücudumuzdaki hormon dengesini ayarlayıcı özelliğe sahiptir.Meme, prostat, bağırsak ve idrar kesesi kanserlerine karşı güçlü bir koruyucudur.

Pirinç çorbasının faydaları Ayrıca, B1, B2, C ve E vitaminleri ile sodyum, magnezyum, potasyum, kalsiyum, demir ve fosfor minerallerini içerir.Yüksek tansiyonu düşürür.Hazmı kolaylaştırır.Vücuttaki fazla suyu çekerek vücudun toksit maddeleri uzaklaştırmasına yardımcı olur.

Ispanak çorbasının faydaları A, C, E ve B grubu vitaminleri ile demir, magnezyum, fosfor ve iyot mineralleri ve protein açısından oldukça zengin bir besindir.Yaşlılığa bağlı öğrenme güçlüklerini giderir. Ispanak, kansızlığa iyi gelmesinin yanında kanser, kalp ve damar hastalıkları ile soğuk algınlığı, ağız, boğaz ve göğüs hastalıklarına karşı da faydalıdır.