genel

Hangi meyve neye iyi gelir?

Abone Ol

Alışveriş yaparken rengârenk görüntüleriyle bizleri cezbeden ve albenisi çok fazla olan çeşitli meyvelerin sağlığımız açısından birçok faydası bulunmakta. Ancak hangi meyvenin ne işe yaradığını, vücudumuzda nereye iyi geldiğini henüz bilmiyorsanız birazdan öğreneceksiniz.

Kavun Kavun cilt ve bağırsak kanserine açtığı savaşla doktorlar tarafından tavsiye ediliyor.

Ananas Bakteri ve parazitlere karşı savaşan ananas, aynı zamanda antioksidan niteliğini de taşıyor. Kansere, kemik hastalıklarına ve diş eti rahatsızlıklarına da iyi gelen ananas sindirimde de kolaylık sağlıyor.

Elma Elma posa bakımından oldukça zengin bir meyvedir. Kan şekeri düşürücü etkisinden dolayı kolesterolü de düzenliyor. Aynı zamanda vücut direncini arttırıcı etkisi bulunmakta

Kiraz Kolesterolü ve kan şekerini düşüren kiraz, vücuttaki zehri temizleyerek antioksidan etkisi yaratıyor. Yaz günlerinin vazgeçilmezleri arasına yer alan kiraz şeker hastaları için çok fazla miktarda tüketilmemesi gerekse de ara öğünlerde bir avuç kadar tüketilmesi öneriliyor. Kabızlığı gideren, böbreklerin kum ve taş yapmasını engelleyen kiraz, safrakesesinde taş dökenler için de ilaç niteliğini taşıyor.

Karpuz Damar tıkanıklığı ve astıma iyi gelen karpuz aynı zamanda böbrekleri de temizliyor.

Üzüm Üzümün özellikle kansızlığa birebir olduğu söyleniyor. Üstelik üzüm çekirdekleri yenildiği taktirde hücre yenilenmesini sağlıyor. Hamile olanlar için üzüm bebeğin gelişimi açısından oldukça önemli.