genel

Hava 26 dereceye ulaşınca parklara akın ettiler! Corona virüs...

Abone Ol

İngiltere'nin başkenti Londra'daki Greenwich Park'ta çekilen fotoğraflar, ülkedeki halkın sokağa çıkma kısıtlamalarına aldırış etmediğini ve yükselen sıcaklıkların da etkisiyle kendilerini parklara attığını gözler önüne seriyor. Corona virüs, hız kesmeden dünyaya diz çöktürmeye devam ediyor. Salgının zor duruma soktuğu Avrupa ülkelerinden başında İngiltere geliyor.

İngiltere'de Büyükşehir Polis Federasyonu, hükümetin halka karışık mesajlar gönderdiğini söylerken, sağlık yetkilileri de İngilizlerin sokağa çıkma yasakları konusunda şikayetçi olmalarından endişe ettiklerini açıkladı.

Polis memurları sözcüsü, halkın sokağa çıkma kısıtlamalarını görmezden gelmeye başlaması nedeniyle endişe duyduklarını dile getirdi.

Dün hava sıcaklığının 26 dereceye ulaşmasıyla İngilizlerin, güneş keyfi yapmak için ülke çapında parklara ve sahillere akın ettiğini hatırlatan polis sözcüsü, bu durumda salgının kontrol altına alınmasının zor olduğunu söyledi.

Büyükşehir Polis Federasyonu, aksi iddialara rağmen, hükümetin halka karışık mesajlar gönderdiğini söyledi.

Polis yetkilisi Ken Marsh BBC Radio 4'e yetkililerin 'en baştan daha sıkı olması gerektiğini' belirtti.

Londra'daki Greenwich Park'ta çekilen fotoğraflar, polis sözcüsünün endişelerini destekler nitelikte.

Polis ekipleri ve görevliler, parkların çevresinde devriye gezerek sosyal mesafe kurallarına uymayanları sık sık uyarıyor.

Reuters ve AP haber ajansları tarafından servis edilen fotoğraflarda, insanların çimenlere uzanarak güneşlendiği ya da piknik yaptığı dikkat çekiyor.

İngiltere'de 23 Mart'ta başlayan ve 16 Nisan'da uzatılan kısıtlamaların süresi dün doldu ancak hükümetin "gevşeme" konusunda belirlediği yol haritası Başbakan Boris Johnson tarafından bugün açıklanıyor.

Ülkede kısmi karantina kapsamında sokağa çıkışlar kısıtlanırken, sadece marketler, eczaneler ile paket servisi yapan restoranlar hizmet verebiliyor.

İngiltere, Covid-19'a bağlı ölüm sayısı bakımından dünyada ABD'den sonra ikinci, Avrupa'da ise birinci sırada bulunuyor.

İngiltere'de yeni tip corona virüs (Kovid-19) nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı son 24 saatte 346 artarak 31 bin 587 oldu.