genel

Hayatımızın verimli olmasını sağlayacak şeyler

Abone Ol

Yapmayı istediğimiz şeyleri yapamıyor, sürekli bir şeyleri erteliyor, zamanı ellerimizin arasından kaçırıyorsak acil bir şekilde kurtulmamız gereken alışkanlıklara göz atalım mı? ARKADAŞLAR Sizler de tüm etkinlikleri arkadaşlarınızla yapmak istiyor, vaktinizin büyük bölümünü onlara ayırmak istiyorsanız bu alışkanlığınızdan kurtulmanız gerek.

Plansız şekilde arkadaşlarla geçirilen zamanlar hayatınızın verimini oldukça düşürür. Onlara ayıracağınız vakitleri planlayın.

AKILLI TELEFON Bu telefonlar hayatımıza girdiğinden bu yana aptala dönmüş durumdayız.Tam işe odaklanmışken gelen bir mesaj o iş üzerindeki bütün veriminizi düşürür.

Mesaja bakayım derken kendinizi sosyal medyada, oradan fotoğraf arşivinde, oradan Whatsapp gruplarında sohbette bulabilirsiniz.Bu sebeple çalışma sırasında veriminizi düşüren telefonları kendinizden uzakta tutulmalısınız.

EREKSİZ ÖĞÜTLER Çevrenizde size sürekli 'yapamazsın,edemezsin'gibi cümleler kuran insanları dinlemeyin.Bu yaştan/bu saatten sonra olmaz' diyerek sürekli veriminizi düşüren insanları mümkün olduğunca kendinizden uzak tutun.

Bu tarz kişiler sürekli olumsuz konuşarak hayatınızın verimini düşürür ve yapacağınız işi yapamayacak hissine kapılırsınız.

UYKUSUZLUK Uyku düzeni malasef ki birçok kişinin genel sorunu. Uykusunu alamamış bir kişinin o günü verimli geçirmesi imkansız.

Düzenli bir uyku hayatınızdaki verimi yüksek bir şekilde arttıracaktır.Aksi halde uykusuz,dikkati dağınık ve hiçbir şeye odaklanamayan bir kişi haline gelirsiniz.

SOSYAL MEDYA En büyük tuzaklardan birisi, Twitter, Facebook ve Instagram derken boşa geçen onca saat.Sosyal medya sitelerinde gezindikçe aptallaşan zihin tabi ki verimsiz oluyor.Gözler ağrıyor, algı dağılıyor. Verimli çalışmalar için mutlaka kendimizi sınırlamalı sosyal medyaya bir sınır koymalıyız.