genel

Hazır yoğurt kanser yapıyor

Abone Ol

Yoğurt tüketmeyi seviyor musunuz? Yoğurdu evinizde kendiniz mi hazırlıyorsunuz yoksa hazır paketlenmiş yoğurdu tüketmeyi mi tercih ediyorsunuz?

Bunun bir önemi olur mu demeyin. Eğer hazır yoğurt tüketiyorsanız size bir uyarımız var!

Öncelikle yoğurdun genel faydalarından bahsedelim. C ve B12 vitaminleri açısından zengin olan yoğurt, vücut sağlığı açısından çok önemlidir.

Kemik sağlığı açısından da oldukça faydalı olan yoğurt, içerdiği kalsiyum nedeniyle tüketilir.

Ayrıca yoğurdun diş mineleri için çok faydalı olduğu bilinmektedir. Yoğurdun bol miktarda içerdiği laktik asitler diş etlerini korumada önemli görevler üstlenmektedirler.

Kilo vermeye yardımcı olan yoğurdun soğuk algınlığına da iyi geldiği bilinmektedir.

Göz ve cilt sağlığına da iyi gelmektedir. Örneğin hassas ciltler için kalın bir tabaka halinde yoğurt uygulamak cilt yorgunluğunu giderir.

Yoğurdun bu faydalarından yararlanabilmek için hazır değil organik olması gerekiyor.

Durum öylesine ciddi ki, son dönemde artan kanser vakalarında endüstriyel yoğurdun etkisinin ilk sırada olduğu söyleniyor.

Uzmanlar, kanserdeki bu kadar yoğun bir artışı yalnızca sigara, alkol ve obezite ile açıklamanın mümkün olmadığını düşünüyor. Beslenme açısından da birbirinden çok farklı sosyal statüdeki insanlarda da kanser görüldüğü belirtiliyor.

Düşünün... Hazır yoğurdu dolabınızda haftalarca beklettiğiniz halde hiçbir değişime uğramamış halde buluyor ve tüketiyorsunuz. Bu yoğurdun iyi olduğunu değil, içeriğiyle çok oynandığını ve tehlike taşıdığını gösterir.

Eğer sağlığınızı tehlikeye atmak istemiyor, ve tükettiğiniz yoğurdun gerçek faydalarından yaralanmak istiyorsanız hazır yoğurt değil ev yoğurdu tüketmeye özen gösterin.