genel

Her gün 1 yumurta yemenin faydaları

Abone Ol

Kahvaltının vazgeçilmezi olarak bilinen yumurta, kırmızı ete oranla çok daha ucuz bir “kaliteli” protein kaynağı olması ile bilinir.

Yumurta aynı zamanda zengin omega 3 kaynağıdır ve B1, B2 vitaminlerini içerir.

Yumurtayı ister haşlayın, ister omlet yapın isterseniz yağda kızartın...

Her ne şekilde olursa olsun gün içerisinde tüketeceğiniz 1 yumurta yediğinizde vücudunuzda ne gibi değişimler oluyor merak ediyor musunuz?

Kilo almanızı engeller Yenilen yumurta insana doygunluk hissi verir. Böylelikle açlık krizlerinin önüne geçmenize yardımcı olur.

Katarakt riskini azaltır Yumurtada bulunan lütein ve zeaksantin isimli antioksidanlar gözlerinizi korur ve katarakt oluşumu riskini azaltır.

- Vücudunuz işlevlerini daha iyi yerine getirir Vücudun kendi başına ürettiği 11 amino asit haricinde, işlevlerini yerine getirebilmesi için diğer 9 amino asite ihtiyacı vardır. Bu dokuz amino asit de yumurtada bulunur.

- Kemikleri güçlendirir Kemik erimesini önleyen ve kemiklerinizi güçlendiren yumurta, D vitamini içeriğiyle vücuttaki kalsiyum dengesini sağlayarak dişlerinizin de gelişmesini sağlar.

Sinir sistemini güçlendirir Günde bir yumurta yemeniz vücudunuzu virüslere, enfeksiyonlara ve hastalıklara karşı korur.

Çünkü yumurta yediğinizde günlük selenyum ihtiyacınızın %22’sini almış olursunuz. Selenyum da sinir sisteminizi güçlendirir.

- Daha sağlıklı saçlar ve cilde sahip olursunuz Yumurtanın içindeki B vitamini ve Omega-3 yağları saçınızı, cildinizi ve tırnaklarınızı güçlendirir.

Vücut geliştirme ile uğraşanlar tüketmeli İçeriğindeki protein ile vücut geliştirme ile uğraşıyorsanız bolca proteine ihtiyacınız oluyor ve yumurta size yeterince protein sağlıyor.

- Beyniniz daha iyi çalışır İçinde bulunan kolin beynin büyümesini ve gelişimine yardımcı olur. Aynı zamanda kolin hafızanızı güçlendirir ve daha dakik olmanızı sağlar.

Kalp rahatsızlığına yakalanma riskini azaltır Her gün 1 adet yenilen yumurta kalp rahatsızlığı riskini azaltır. Yapılan araştırmalarda yumurtanın düşük yoğunluklu lipoprotein taneciklerini genişlettiği ve kalp rahatsızlıklarına yakalanma riskinizi azalttığı görüldü.