genel

Her gün tüketenler yaşadı! Bu etkilerini hiç duymadınız...

Lezzetli meyveler söz konusu olduğunda nar listenin başında gelir. Bununla birlikte, kilo verme ve parlayan cilt söz konusu olduğunda da harikalar yaratabilir. Nasıl olduğunu öğrenmek için okumaya devam edin.

Abone Ol

Lezzetli meyveler söz konusu olduğunda nar listenin başında gelir. Bununla birlikte, kilo verme ve parlayan cilt söz konusu olduğunda da harikalar yaratabilir. Nasıl olduğunu öğrenmek için okumaya devam edin.

Bu yakut kırmızısı, sulu ve gevrek nar tanelerini yemek her zaman lezzetlidir. “Cennet meyvesi” olarak da bilinen nar, sadece tadı lezzetli olmakla kalmaz, aynı zamanda çok güçlü sağlık yararı da sunar. Meyve, eski çağlardan beri kullanılmaktadır ve tıbbi özellikleri ile bilinir. Doğal olarak tatlıdır ve antioksidanlar, lifler, vitaminler, mineraller ve flavonoidlerle yüklüdür, bu da onu cilt bakımı ve kilo kaybı için mükemmel bir kombinasyon haline getirir. Nar, temel olarak genel metabolik sendrom ve metabolik sendroma fayda sağlayan fonksiyonel bir besindir yani temel beslenmenin ötesinde sağlık üzerinde potansiyel olarak bir çok farklı olumlu etkisi olan bir besindir. Evet, aslında bu onun süper gıda olarak anılmasının nedenidir. Nar, bütünsel güzelliğiniz için en değerli silahınız olabilir.

Nardaki polifenoller ve konjuge linolenik asit, yağların daha hızlı yakılmasını sağlar ve metabolizmayı hızlandırır. Nar, zengin bir anti-inflamatuar özellikler, antioksidanlar ve lif kaynağıdır. Bu nedenle sadece kilo vermeye yardımcı olmakla kalmaz, aynı zamanda kilo alımını da önleyebilir Bu besin kombinasyonu, vücuttan ekstra yağ ve kolesterolün bağlanmasına yardımcı olabilir Nar, obezite ile savaşan güçlü bir besindir, bu nedenle ekstra kilo vermeye yardımcı olur.

Günde ortalama 250-300 gram narı rahatlıkla tüketebilirsiniz. Ayrıca nar suyu içebilirsiniz ama unutmayın ki lifsiz olacaktır. Buna rağmen, nar suyunda hala kilo vermeye yardımcı olabilecek bileşenler bulunur. İştahınızı bastırma konusunda da destekleyicidir. Nar ve nar suyu, şeker yüklü hazır içeceklere sağlıklı bir alternatif ve kilo vermek için gerekli olan birçok besinsel fayda sağlar.

Narın bir diğer kritik özelliği de cilt sağlığınızı iyileştirme yeteneğidir! Nar, kuruluğu azaltarak cildinizin yumuşak ve pürüzsüz olmasını sağlayan mükemmel bir C vitamini kaynağıdır. Her gün tüketerek cilt bariyerinizi güçlendirebilir ve yaşlanmayla savaşabilirsiniz. Topikal olarak uygulandığında nar tohumlarının içerdiği yağ epidermisin (cildin dış tabakası) yenilenmesini ve cilt onarımını destekler. Üstelik nar, zararlı UV ışınlarının cilde zarar vermesini önleyebilir ve tahmin edin, yaşlanma karşıtı bir süper besindir.

Cildinizden vücudunuza güzelliğinizi bütünleyecek en önemli aracınız nar olabilir. Beslenme uzmanı Komal Malik, “Nar cildinizi iyileştirmeye yardımcı olur, çünkü hormonal dengesizliğinizi kontrol etmeye yardımcı olur. Bu nedenle cildin gençleşmesine, gençleşmesine ve güzelliğinin artmasına yardımcı olur. Aslında, günümüzde birçok cilt bakım ürünü, nar özü veya tohumu yağı vb. ile doludur. Bunun nedeni, cilt üzerinde faydalı bir etkiye sahip olmasıdır" diyor.