genel

Hızlı bir şekilde zayıflamak isteyenler bu haber size! Uzman diyetisyenden hızlı kilo verme tüyosu....

Kiloları ile başı dertte olanlara altın değerinde tavsiye Uzman Diyetisyen Elif Melek Avcı Dursun'dan geldi. Yaz mevsimine özel kilo verme yöntemlerine ilişkin tüyolar haberimizin detaylarında....

Abone Ol

Yaz aylarını fit geçirmek isteyenler, yaz mevsimi ile beraber diyet listelerine taleplerini arttırdı. Sindirimi kolaylaştırmak için altın değerinde tavsiyeler veren Uzman diyetisyen Elif Melek Avcı Dursun, karın yağlarını hızlı bir şekilde yok etmek için sabah aç karna 1 tatlı kaşığı zeytinyağı ile çeyrek çay kaşığı zerdeçalın karıştırılarak tüketilmesinin oldukça etkili bir yöntem olduğunu söyledi.

Zayıflamak isteyenlere yönelik günlük uygulanması gereken besinleri ve programı detaylı şekilde açıklayan uzman diyetisyen, şunları kaydetti: ‘’Kahvaltı tabağınızdan 5 sap dereotu ve bol limon eksik olmasın. Ödem atmak isteyenler düzenli olarak tüketmeli. Lor peyniri ve pul biber ikilisini mutlaka deneyin. Kas kaybını önlemede lor peyniri birebir. Metabolizmayı hızlandırmak ve canlandırmak için sabah kahvaltısında siyah çay yerine beyaz çay tercih edin. Hatta demlerken ananas kabuklarını ekleyin. Öğle yemeklerinin yerine 200 gram az yağlı yoğurt tercih edin ve içine mutlaka 1 tatlı kaşığı keten tohumu ekleyin.

Öğleden sonra aralarını mutlaka yapın, 20 adet çiğ badem ve az sütlü bir soğuk kahve ile günlük protein ihtiyacınızın bir kısmını karşılayabilir ve tokluk sürenizi uzatabilirsiniz. Akşam yemeklerinde mutlaka kaliteli bir protein alın. Balık ızgara ve yağsız hazırlanan bir salatayı sınırsız tüketebileceğinizi biliyor muydunuz? Aynı zamanda omega-3, selenyum, posa kaynağı olan bu akşam menüsü ile uzun süre tokluk sağlamak ve metabolizmayı hızlandırmak mümkün’’

Ayrıca uzman diyetisyen haftada üç gün kardiyo egzersizleri ile beslenmenizi desteklediğinizde kısa sürede hedefinize ulaşabileceğinizi belirtti.