genel

Hızlı kilo vermenizi sağlayacak ev işleri

Abone Ol

Uzun sıkıcı diyetler kilo vermenize yardımcı olabilir ancak bir taraftan da kendinizi kötü hissetmenize ve aç kalmanıza neden olabilir. Diyetin yanında vücut formunuzu korumanız için muhakkak diyetle beraber egzersiz yapmanız gerekir. Ancak egzersiz yapmaya bir türlü fırsat bulamıyorsanız bir takım ev işleri hızlı bir şekilde kilo vermenize yardımcı olabilir. Hangi tür ev işleri kilo vermeye yardımcı oluyor diye merak ediyorsanız, işte cevapları… Toz almak Evi köşe bucak temizlemek en az bir saatinizi alacaktır. Sadece günde 10 dk ile bile toz alma işi yaparak üst ve alt kol kaslarınızı çalıştırabilir, kol sarkmalarının ve kol kısmında oluşan yağların yakılmasını sağlayabilirsiniz.

Evi süpürmek ve paspaslamak Eviniz ne kadar düzenli olursa olsun eğer zemin temiz ve parlak değilse eviniz düzenli görünmez. Evi süpürmek, süpürmenin yanında paspaslamak bel ve üst bölgenizdeki oluşan yağların yakılmasını sağlayacaktır.

Çamaşır yıkamak Birçok kadının yapmaya çok fazla üşendiği çamaşır yıkama eylemi vücudun önemli ölçüde kalori yakmasına yardımcı oluyor. Çamaşırlarınızı makinede yıkamak yerine küvet içine doldurarak veya leğene koyarak 10-15 dk birbirine sürterek yıkayın. Ardından temiz su ile durulayıp fazla suyunu sıktıktan sonra asın. Bu işlem eğilerek yaptığınız için basen ve popo kısmınızı geliştirmeyi aynı zamanda da eller ve kollar için iyi bir egzersiz olacaktır.

Boya badana işleri Ev tamiri ve boya işlerini yapmaktan sıkılmıyorsanız ve yeteğeniz varsa bu fırsatı kesinlikle kaçırmamanızı öneriyoruz. Çünkü boya yapmak harika bir egzersizdir. Boya yaparken sürekli ayakta durmak, çömelmek, oturmak ayrıca eşyaları bir yerden başka bir yere taşımak bütün vücudunuzun çalışmasını sağlayarak kilo vermenize yardımcı olacaktır.

Yemek yapmak Yemek yapmak sağlıklı bir alışkanlıktır. Yemek yaparken kullandığınız soyma, doğrama, karıştırma, çırpma ve mutfak temizleme işleri kalori yakmanıza yardımcı olacaktır. Yoğun bir egzersiz için, kendi ekmeğinizi yapmaya başlayabilirsiniz. Hamur yoğurmak zahmetli bir iş olduğu için kalori yakmanıza yardımcı olur.

Toz almak Evi köşe bucak temizlemek en az bir saatinizi alacaktır. Sadece günde 10 dk ile bile toz alma işi yaparak üst ve alt kol kaslarınızı çalıştırabilir, kol sarkmalarının ve kol kısmında oluşan yağların yakılmasını sağlayabilirsiniz.