genel

Huawei ve Chery'nin Ortak Elektrikli SUV Modeli Satışa Çıktı! İşte Fiyatı ve Özellikleri

Huawei ve Chery'nin ortak girişimi Luxeed, R7 adını verdiği elektrikli coupe SUV modelini Çin pazarında satışa sundu

Abone Ol

Huawei ve Chery, ortak girişimleri Luxeed aracılığıyla yeni bir elektrikli otomobil modeli tanıttı. Luxeed R7 isimli elektrikli coupe SUV, Çin pazarına sunulacak.

Huawei ve Chery'nin iş birliğiyle oluşturduğu Luxeed, R7 adını verdiği yeni elektrikli modelini tanıttı. R7, Luxeed'in S7 sedanından sonra piyasaya sürdüğü ikinci model olacak ve iddialı fiyatı ile üst düzey özellikleri ile dikkat çekecek.

Luxeed R7, Pro, Max ve Ultra olmak üzere üç farklı donanım seçeneğiyle satışa sunulacak. Başlangıç seviyesindeki R7 Pro’nun fiyatı 37 bin 600 dolar olup, 667 km menzil sunuyor.

En yüksek donanım seviyesindeki R7 Ultra ise 48 bin 900 dolardan başlıyor ve 736 km menzil sunarak dört tekerlekten çekiş özelliğine sahip.

Bu coupe SUV modelinin boyutları 4956 mm uzunluğunda ve 2950 mm dingil mesafesine sahip. Panoramik açılır tavanı ve 192 hatlı LiDAR sensörü, aracın dikkat çeken özellikleri arasında. Ayrıca 20/21 inçlik alaşım jantlar, aracın sportif görünümünü tamamlıyor.

İç mekanda, 12,3 inçlik dijital gösterge paneli, merkezi dokunmatik ekran ve masajlı koltuklar gibi lüks detaylar öne çıkıyor. R7, 215 kW gücündeki tek arka motor veya 365 kW çift dört tekerlekten çekiş sistemi ile çalışıyor.

Ultra hızlı şarj özelliği ile sadece 15 dakikada 400 km menzil doldurabilen araç, standart olarak 82 kWh batarya ile sunulurken, 100 kWh batarya seçeneği de mevcut.

Huawei'nin HarmonyOS sistemiyle gelen R7, elektrikli lüks coupe SUV olarak konumlandırılıyor. İlk etapta sadece Çin pazarında satışa sunulacak.