genel

Hyundai IONIQ 5 Türkiye'de! Yeni Özellikler ve Fiyatı Açıklandı

Hyundai, Türkiye'de yeni IONIQ 5 modelinin güncellenmiş versiyonunu tanıttı. Araç, modern tasarım, artırılmış menzil ve gelişmiş şarj özelliği ile dikkat çekti

Abone Ol

Hyundai, Türkiye'de yeni IONIQ 5 modelinin güncellenmiş versiyonunu tanıttı. Araç, özellikle dış tasarım, iç mekan ve pil teknolojisi açısından bazı yenilikler içeriyor

Önceki modeline göre 20 milimetre daha uzun olan IONIQ 5, modern bir görünüm için revize edilmiş ön ve arka tamponlarla birlikte yeni jant tasarımıyla dikkat çekiyor.

İç mekanda ise siyah çerçeveli ekranlar, güncellenmiş hareketli orta konsol ve yeni koltuk tasarımı, konfor ve teknoloji unsurlarını bir araya getiriyor.

Ek olarak, "Arka Silecek" ve "Projeksiyon Tipi LED Akıllı Ön Aydınlatma Sistemi (IFS)" gibi yeni özellikler, sürüş deneyimini ve konforu artırmayı hedefliyor.

Batarya kapasitesi 58 kilovatsaatten 63 kilovatsaate çıkarılan IONIQ 5, 125 kilovat (170 PS) güç üretiyor. Tek elektrik motoru ve arkadan itiş sistemi ile sunulan bu model, WLTP verilerine göre tam şarjda 440 kilometre menzil sunuyor.

Şehir içi kullanımda bu menzil 613 kilometreye kadar çıkabiliyor. Böylece, yeni IONIQ 5, önceki modele göre yüzde 15 daha fazla menzil avantajı sağlıyor.

"Advance" donanım seviyesine sahip bu araç, 0-100 km/s hızlanmasını 8,5 saniyede tamamlıyor ve maksimum hızı 185 km/s ile sınırlı. Hyundai’nin E-GMP platformu üzerine inşa edilen IONIQ 5, 800 voltluk batarya sistemi sayesinde, 350 kilovat ultra hızlı DC şarj cihazlarıyla yalnızca 18 dakikada yüzde 10'dan yüzde 80 seviyesine kadar şarj olabiliyor. WLTP normlarına göre, 100 kilometrelik menzil için sadece 5 dakikalık bir şarj yeterli oluyor.

Yeni IONIQ 5, Türkiye'de "Advance" donanım seviyesi ve 7 farklı dış renk seçeneği ile sunuluyor. Başlangıç fiyatı ise 1 milyon 810 bin TL olarak belirlenmiş durumda.