genel

İçi dışı bir olan çok daha mutlu oluyor

Abone Ol

Mutlu olmanın yollarını aramaktan helak olduk. Antidepresanlar, sitcom'lar, sadece olumlu düşünmeler, ler'ler, lar'lar... Bitmiyor! Odanızı havalandırın, temiz hava size iyi gelecek'ler... Çikolata yiyin, endorfin salgılanmasını artırır, sizi mükemmel bir kıvama getirecek, muhallebi gibi olacaksınız'lar... Mutlu olmanın yolunun sadece pozitif olmaktan geçtiğini düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Olay aslında 'net' olmaktan geçiyor!

Şifre aslında sadece 1234... Bizi mutlu eden durumlara kafayı yoran uzmanlar ilginç sonuçlar elde etti. Harfi harfine aktarıyorum: Dr Maya Tamir, diyor ki, "Mutlu olmak, zevk almaktan ya da acıdan kaçmaktan çok daha kolay." Kasmayın yani diyor, şifre aslında sadece 1234 diyor...

Gerçek olması Mutlu olmak için en önemli koşul duygularımızın gerçek ve değerli olması. ABD'den Brezilya'ya, Gana'dan Singapur'a dünyanın dört bir yerinden 2 bin 324 kişiyle yapılan araştırmaya katılanlara hangi duygularının ağır bastığı soruldu.

X'in yerini doldurdular Daha sonra ise "Keşke şöyle biraz daha x bir insan olsam..." cümlesindeki x'in yerine hangi kelimeyi koydukları soruldu. Kimse ruh hastası değil, herkes mutlu olmak ister!

Sonuçlar net! Ancak şaşırtıcı bir şekilde yüzde 11 aşk duygusundan fersah fersah uzak olmayı istediğini söylerken yüzden 10 ise daha dışavurumcu ve agresif olmayı dilediklerini belirtmiş. Sonuçlara geliyoruz... "Keşke şöyle bir insan olsam" diyen ve 'öyle' bir insan olma yolunda duygularını daha net ifade edebilen bir insana dönüşen kişiler aynı zamanda mutluluğun da anahtarını kapmış kişiler oluyor.

Yani çok basit! Kendiniz için ister neşeli gibi olumlu, ister agresif gibi görece olumsuz bir duyguyu dileyin. Gülmek istiyorsanız gülün. Sevincinizi ertelemeyin.

Dökün içinizi Asabi olmak istiyorsanız de keza içinizde tutmayın, dökün içinizi. Mutluluk sizi otomatik olarak buluyor!

Olduğu gibi Siz agresif bile olsanız, zaten agresif bir insan olmayı dilediğiniz için, kendinizi doğru ve net ifade ettiğiniz ve içinize bir şey atmadığınız için hiçbir problem yok. Mutlu, huzurlu, olduğu gibi bir insansınız. İçinizdeki kişiyle yansıttığınız kişi arasındaki fark azaldıkça mutluluk başınıza konuyor!

"İçine atma kuzum..." Büyüklerimiz "İçinde tutma kızım, içinde tutma oğluşum" derken boşuna dememiş yani. Tutmayın efen'im küçük enişteyi, Melahat teyzeyi, vazodaki çiçeği. Ege'nin serin sularına dökün gelmişi, geçmişi, her şeyi!