genel

İklim değişikliğinin sağlığa etkileri neler? İşte detaylar..

İklim değişikliğinde sağlığınıza dikkat! Küresel iklim değişikliğinin, insan sağlığına etkileri neler? Detaylar haberimizde..

Abone Ol

İklim değişikliğinin sağlıkla ilgili dolaylı olarak etkisi ise enfeksiyon hastalıkları, su kullanımı ve besin temini yoluyla olmaktadır. İklim değişikliği etkisiyle oluşan yetersiz beslenme, bunun yanında küresel olarak dağılan ve etkili olan hastalıklar(ishal, sıtma), en fazla fakirleri ve çocukları öldürmektedir.

Gerçek anlamda iklim değişikliği yüzünden, sağlığınız büyük risk altında..

En önemli olan şeylerden birisi de sıcaklıkların yükseldiği ve düzensiz yağış miktarı; hastalığa sebep olan tehlikenin (virüs, enfeksiyon vb.) yaygınlaşmasını da değiştirecektir. İklim değişikliği sebebiyle kuş gribinden sarıhummaya kadar olan pek çok hastalık yabani hayvanlar sayesinde yayılmaktadır.

Dünya Sağlık Örgütü tarafınca yapılan bilimsel çalışmalarda bu hastalıklar aşağıdaki şekilde listelenmiştir; 1- Kuş gribi (as avian flu) 2- Kene (tick-borne babesia) 3- Kolera (cholera) 4- Ebola (ebola) 5- Parazitler (parasites) 6- Veba (plague) 7- Lyme (lyme disase) 8- Zararlı deniz yosunları (red tides of algal blooms) 9- Kızıl humma, sıtma (red valley fever) 10- Uyku hastalığı (sleeping sicness) 11- Verem (tüberculosis) 12- Sarıhumma, sıtma (yellow fever)