genel

İleride pişmanlık duyacağınız 10 seçim

Abone Ol

Hayatta kendinize yapacağınız en büyük kötülüklerden biridir 'keşke' demek... Geçmişe takılıp kaldığınız, özlem ve pişmanlıklarınızı hatırlatan her 'keşke', yaşamınızın bir parçası haline geldiyse harekete geçme zamanınızın geldiğini söyleyebiliriz. Bugün yapmaya devam edeceğiniz hareketler ve seçimler yüzünden ileride pişmanlık duyacağınız 10 başlığı sizler için derledik..

Hayallerinize başkalarının müdahale etmesi Mutlu olmayı istiyorsanız hayallerinizi gerçekleştirebileceğiniz bir hayat sürmeniz gerekir. Hayallerinize ulaşma konusunda dışarıdan müdahale edilmesini istemiyorsanız kendinizi tanımalısınız. Unutmayın! Geriye dönüp baktığınızda pişmanlık duyacağınız şeylerden biriside kendi isteklerinizi değil, başkalarının çizdiği yollardan gitmeniz olacaktır.

Değişimden korkmanız Sürekli aynı yaşam biçimine takılıp kalırsanız olgunlaşamazsınız. Değişim, olgunlaşmayı beraberinde getirir.

Bencil olmanız Böyle bir karaktere sahip olmak etrafınızdaki iyi insanları sizden uzaklaştırır. Başkaları için yaptıklarınız hep hatırlanacaktır bunu unutmayın.

Yanlış arkadaş seçimi 'Bana arkadaşını söyle sana kim olduğunu söyleyeyim...' Hayatta yaptığınız seçimlerden sadece siz sorumlusunuz. Beraber vakit geçirmek istediğiniz kişilere siz karar verirsiniz. Yaptığınız seçimlerle sürekli sizi yargılayan biri hayatta hep bir adım ileri gitmenize engel olmaktan başka bir artı katmaz...

Zorluklarla karşılaşınca vazgeçmeniz Her zorluk insanı olgunlaştırır. Zorlukları gelecek için bir fırsat olarak görebilirsiniz. Sorunlara karşı daha dik durmak istiyorsanız karşınıza çıkan zorluklarla mücadele etmeyi öğrenmeniz gerekmektedir.

Tembel olmanız Hayata karşı sorumluluğunuz var. Bir şeylerin size sunulmasını beklerseniz istediklerinizi elde edemezsiniz. İstediğiniz her ne olursa olsun onu almak için çaba göstermelisiniz.

Her şeyi kontrol etmeye çalışmanız Her şeyi kontrol etmeniz imkansız, bunu hatırlayıp hareket etmelisiniz. Çevresindeki en ufak ayrıntıları bile kontrol altına almak isteyip bunu başaramadığınız da kaygılanmaya başlarsınız...

Elinizde olanla yetinmeniz Herkes emeğinin karşılığını almak ister. Ancak siz hak ettiğiniz halde sadece elinizde olanlarla yetinmeye çalışıyorsanız gelecekte yeterince girişken olmadığınız için pişman olabilirsiniz.

Harekete geçmek için sürekli beklemeniz Yapmak istedikleriniz için hep mükemmel zamanın, mükemmel ortamın gelmesini beklemeyin. Beklemek, zamanınızı elinizden kayıp gitmesinden başka bir işe yaramayacaktır. Bir şeyleri istiyorsanız harekete şimdi geçmelisiniz.