genel

Ilık su içmenin cilt üzerindeki bilinmeyen muhteşem etkileri

Abone Ol

KAYNAK:MİLLİYET.COM.TR / PEMBENAR 1. Cildi temizler Ilık su, vücudunuzu toksinlerden arındırmanıza yardımcı olabilir. Ilık su içmek, vücut ısınızın artmasını sağladığı için sizi terletir. Bu da toksinlerden kurtulmanıza yardımcı olur ve sindirim organlarınızın zararlı maddeleri vücuttan atmasını kolaylaştırır.

Vücudunuzu içeriden temizleyerek sivilcelerinizi içten dışa tedavi eder. Böylece cildiniz daha sağlıklı ve parlak görünür.

2. Erken yaşlanmayı önler Toksinler, sivilcelerin yanı sıra cildinizin daha hızlı yaşlanmasına ve göz altında koyu halkalara, göz torbalarına neden olabilir.

Ilık su içmek, zararlı serbest radikallerin zarar verdiği cilt hücrelerini onarmaya yardımcı olarak cildinizin daha pürüzsüz ve dolgun görünmesini sağlar. 3. Kaşıntılı saç derisinden korur Ilık su, saç derinizin nemli kalmasını sağlar, bu da kepeğe yakalanma olasılığınızın azaldığı anlamına gelir.

Saç deriniz sağlıklı ve nemli olduğunda saçınız parlak, canlı ve yumuşak kalır. Ek bir avantaj olarak ılık su, saç köklerinizdeki sinir uçlarını harekete geçirerek saç büyümesini teşvik eder

4. Cildi aydınlatır Ilık su içmek, yağ yıkımını sağlamak için vücutta kan akışını düzenleyerek kasları rahatlatır ve geliştirir.

5. Cilt bakım ürünlerinden en iyi şekilde yararlanmanızı sağlar Ilık su içmek, metabolizmayı çalıştırmanın en kolay yoludur. Bu da cildinizin uyguladığınız tüm kremlerden ve nemlendiricilerden yararlanmasına katkı sunar.

Artan kan dolaşımı da cilt hücrelerini gençleştirir ve beslenmesini sağlar. Oksijenlenen cilt hücreleri atık ürünleri ortadan kaldırarak cildinizi canlandırıp yeniler. Bağırsak sorunları gıdalardan yeterince vitamin ve besin almanıza izin vermezse cildiniz de bu durumdan etkilenir.

1 bardak ılık su içmek, bağırsaklarınızı mutlu eder ve cildinizin daha uzun süre genç kalması için ihtiyaç duyduğu tüm besinleri almasına yardımcı olur.

6. Cildinizi nemlendirir Nemlendiriciniz ne kadar pahalı olursa olsun yeterince su içmezseniz cildinizi asla kırışmaktan koruyamazsınız. Günlük olarak ılık su içmek; cilt tonunu eşitleme, şişlikleri azaltma ve cildi sıkışlaştırmak için faydalı olabilir.

7. Cildi enfeksiyonlardan korur 1 bardak ılık su içmek, böbreklerinizi koruyarak iltihapla mücadeleye yardımcı olur. Organlarınız temiz olduğunda cildiniz enfeksiyonlara karşı daha dayanıklı hale gelir. Etkisini artırmak adına içine birkaç damla limon suyu da ekleyebilirsiniz.