genel

İnsan kemiklerinden yemek takımı yaptı

Abone Ol

Meksikalı sanatçı Justin Crowe, tasarladığı yemek takımı ile dikkat çekiyor.

Ölümü sanat haline getiren sanatçı, dedesinin ölümünden sonra insan kemiklerini kullanarak yemek takımları yapmaya başladı.

Crowe neden böyle bir şey yaptı? Çünkü sanatçı, sevdiği birini anılarının olduğu bir evde kaybettiğinde, ölümüne daha kolay alıştığını anladı ve insanların ölen yakınlarından bir parçayı her gün gördüğünde duruma daha kolay alışacaklarını fark etti.

İnternetten, 200 farklı insanın kemiklerini satın alan Crowe, insan kemiği küllerinden seramikler üretmeye başladı.

Çalışmasının ardından sekiz kişilik bir akşam yemeği düzenleyen Crowe, sosyal medyada paylaştıktan sonra çok sayıda kişinin ilgisini çekti.

Yakınlarını kaybeden insanlar, böyle bir yöntemle karşılaşınca oldukça olumlu tepkiler verdi.

Kimisi yakınlarının kemiklerinden özel parçalar isterken kimisi bir fotoğraftan daha fazlasını veren bu yöntemi geliştirdiği için Justin’e teşekkür etti.

Justin Crowe bu işlemi nasıl gerçekleştirdi? İnternetten aldığı 200 farklı insan kemiğini ilk olarak ezerek kül haline getirdi.

Seramiğin her zamanki bileşenlerinden olan kil, feldspat ve kumu kullandıktan sonra ateşin içine kül haline getirilmiş insan kemiklerini de koydu.

Daha sonra kül haline getirdiği insan kemiklerini, karışımın içine atıyor ve şekil verdi.

Sırlanmış insan kemiği külünden oluşan seramiği, 2400 derecede fırınlıyor.

En sonda ise parlak mavi tonlarda bardaklar, kupalar, tabaklar ve kaseler karşımıza çıkıyor. Crowe’a göre, yakınlarını kaybeden insanlar bu tarz yöntemlerle, kendilerini sevdiklerine daha yakın hissediyor…