genel

İşte 'evet' demek için onlarca neden!

Abone Ol

TEK MİLLET TEK BAYRAK TEK VATAN TEK DEVLET İÇİN EVET Tek millet için evet Egemenliğin kaynağı olan milletin seçtiği Cumhurbaşkanı ve 600 milletvekili, daha güçlü bir Meclis ve artan nüfusa oranla daha yüksek bir temsiliyet sağlayacak. Böylece toplumsal birlik güçlenecek, uzlaşı siyaseti tamamen hakim olacak. Tek bayrak için evet Koalisyon dönemlerinin tamamen bitmesiyle iç ve dış siyasette istikrarlı bir yönetim oluşacak. Güçlü bir yönetimle ay yıldızlı bayrağımız ilelebet dalgalanmaya devam edecek. Tek vatan için evet Türkiye; darbelerden beslenen bürokratik vesayetin değil etnil kimlik, düşünce ve inanç farkı gözetme4ksizin 80 milyon eşit vatandaşın ülkesi olacak. Üniter yapı güçlenerek korunacak. Tek devlet için evet Bürokratik ve askeri vesayet tamamen sona erecek. Millet iradesinden bağımsız, FETÖ gibi hiçbir yapı veya grup devlet içerisinden kümelenmeyecek.

DARBE DÖNEMLERİ BİTSİN DİYE EVET Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nde; Siyası kavga ve istikrarsızlığa yol açan "çift başlılık" kaldırılacak. Artık koalisyon dönemleri olmayacağı için yönetimde istikrar sağlanacak. Böylelikle askeri vesayet odakları yönetimdeki istikrarsızlıkları fırsat bilip seçilmişler üzerinde bir daha asla tahakküm kuramayacak.

GENÇ BİR TÜRKİYE İÇİN EVET Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nde; Seçilme yaşı 25'ten 18'e inecek. Seçebilen gençler artık seçilebilecek. Gençlerin ülke yönetiminde karar alma mekanizmalarında daha fazla görev alması sağlanacak. Gençliği gençler temsil edecek.

TAM BAĞIMSIZ BİR TÜRKİYE İÇİN EVET Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nde; Yönetimdeki istikrar sayesinde iç ve dış politikada; tam bağımsız, güçlü ve kararlı bir zemin oluşturacak. Bürokrasi içerisinde dış güçlere bağlı klikleşmeler ve örgütlenmeler engellenecek. Bölgesel ve uluslararası alanda daha etkin ve çok yönlü bir dış politika benimsenecek.

GÜÇLÜ BİR EKONOMİ İÇİN EVET Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nde; Koalisyon ve erken seçim dönemleri tamamen sona erecek. Seçimler 5 yılda bir yapılacak. Koalisyon dönemlerinde yaşanan yatırımların yarım kalması sorunu söz konusu olmayacak. Ekonomide sağlanan istikrara ve güven yeni yatırımları beraberinde getirecek Millete hesap vermeyen bürokratlar değil seçimlerde millete hesap veren siyasetçiler ekonomik politikaları belirleyecek

BİR DAHA İKNA ODALARI KURULMASIN DİYE EVET Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nde; İnanç ve düşünce özgürlüğü ile ilgili artık kararnameler, yönergeler çıkarılmayacak. Sivil iradenin demokratik adımları vesayet odakları tarafından engellenmeyecek. Son 15 yıl boyunca kazanılan temel hak ve özgürlükler garanti altına alınacak.

GÜÇLÜ DEMOKRASİ GÜÇLÜ CUMHURİYET İÇİN EVET Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nde; Yasama ve yürütme organları doğrudan millet tarafından seçilecek Hem yürütmenin başı olan Cumhurbaşkanı hem yasamanın merkezi olan TBMM, egemenliğin sahibi millete bahanesiz ve doğrudan hesap verecek.

GÜÇLÜ SİSTEM GÜÇLÜ TÜRKİYE İÇİN EVET Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nde; Dışarıya bağımlı ve zayıf koalisyon hükümetlerinin kurulma ihtimali ortadan kalkacak. Kişi ve liderlere bağlı bir siyaset yerine millete bağlı istikrarlı bir yönetim sağlanacak.

SİVİL BİR YARGI İÇİN EVET Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nde; Askeri Mahkemeler kaldırılacak. AYM'deki askeri yargı üyeleri kontenjandan çıkarılacak. HYSK; bürokratların, kliklerin, örgütlerin belirlediği değil seçilmişlerin belirlediği bir yargı kurumu olacak. Yargı tamamen sivilleşecek. Yargı "bağımsız ve tarafsız" olacak

TERÖR VE İŞSİZLİK BİTSİN DİYE Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nde; Ekonomide tam bir istikrar ve güven sağlanacak. Böylece yatırımlar artacak, işsizlik doğrudan azalacak. Bürokratik vesayetin sona ermesiyle, hızlı karar alma mekanizması kurulacak, bu sayede terörle daha etkin mücadele edilebilecek.